Ordet “Schnitzel” brukes ofte til svin, kylling og kalkun. Wienerschnitzel er laget med kalvekjøtt.
Det er veldig mange som bruker ytre/indrefilet av svin når de lager Schnitzel. Jeg liker å bruke nakkekoteletter, men fjerner benet på de før jeg banker det. Jeg syns det blir saftigere, og gir mer smak da det inneholder mer fett

Jeg synes det er best å servere det med følgende:

  • Kapers
  • Ansjos
  • Sitron
  • Cornichon
  • Syltet grønnsaker (oppskrift på syltelake finner du her)
  • kokt potet med persille
  • Smeltet smør

Oppskrift på Svinschnitzel til 4 personer

  • 6stk nakkekotelett
  • 2dl brødkrum/griljermel/kavring (oppskrift på brødkrum finner du her)
  • Salt og peper
  • 2dl Mel
  • 3stk Egg
  • 200g Klarnet smør (Smeltet smør, så heller du i det “blanke” i stekepannen. da det “hvite” altså melkeproteinet brenner seg på høy varme)

Fremgangsmåte:

Klarnet smør:
Smeltet smør
Det smelta smøret skiller seg. Melkeproteinet legger seg på bunn som et hvitt lag, mens det klarnete smøret ligger øverst.
Hell smøret forsiktig over i et glass, ol. og stopp før du kommer til melkeproteinet.
Du skal bruke det klarna smøret til å steke schnitzelen med.

Skjær bort beinet på koteletten.
Legg kjøttet mellom bakepapir, og banker det utover til det blir 3-5mm.
Bland en god del salt og pepper inn i melet.
Visp sammen eggene.
Vend koteletten i melblandingen, og snu og vend litt på kjøttet slik at det overflødige melet detter av.
Vend koteletten i egg. Ett godt tipser er hold koteletten litt over eggene slik at det overflødige renner av, og man slipper at brødkrummet klumper seg så fort.
Vend koteletten i brødkrummet. Press den litt ned i skålen sånn at du er sikker på at krummet fester seg godt.
Stek schnitzelen på middels høy varme i stekepanne med klarnet smør til schnitzelen er gylden å fin på begge sider.
Tips: Om du må steke i flere omganger kan, kan du legge de ferdigstekte på en rist i ovnen. Grunnen til at jeg bruker rist er fordi schnitzelen mister sprøheten hvis den blir liggende i fett. Et godt tips er å legge bakepapir i bunnen av ovnen sånn at fettet renner på det.

Nyt maten.

Gratis Smaksskole ebok!

Jeg har laget en ebok om smak, krydder og smarte tips!

Den er helt gratis! Få den tilsendt idag, så ses vi på neste matkurs!

Pin It on Pinterest