Ordet «Schnitzel» brukes ofte til svin, kylling og kalkun. Wienerschnitzel er laget med kalvekjøtt.
Det er veldig mange som bruker ytre/indrefilet av svin når de lager Schnitzel. Jeg liker å bruke nakkekoteletter, men fjerner benet på de før jeg banker det. Jeg syns det blir saftigere, og gir mer smak da det inneholder mer fett
Jeg synes det er best å servere det med følgende:
- Kapers
- Ansjos
- Sitron
- Cornichon
- Syltet grønnsaker (oppskrift på syltelake finner du her)
- kokt potet med persille
- Smeltet smør
Oppskrift på Svinschnitzel til 4 personer
- 6stk nakkekotelett
- 2dl brødkrum/griljermel/kavring (oppskrift på brødkrum finner du her)
- Salt og peper
- 2dl Mel
- 3stk Egg
- 200g Klarnet smør (Smeltet smør, så heller du i det «blanke» i stekepannen. da det «hvite» altså melkeproteinet brenner seg på høy varme)
Fremgangsmåte:
Klarnet smør:
Smeltet smør
Det smelta smøret skiller seg. Melkeproteinet legger seg på bunn som et hvitt lag, mens det klarnete smøret ligger øverst.
Hell smøret forsiktig over i et glass, ol. og stopp før du kommer til melkeproteinet.
Du skal bruke det klarna smøret til å steke schnitzelen med.
Skjær bort beinet på koteletten.
Legg kjøttet mellom bakepapir, og banker det utover til det blir 3-5mm.
Bland en god del salt og pepper inn i melet.
Visp sammen eggene.
Vend koteletten i melblandingen, og snu og vend litt på kjøttet slik at det overflødige melet detter av.
Vend koteletten i egg. Ett godt tipser er hold koteletten litt over eggene slik at det overflødige renner av, og man slipper at brødkrummet klumper seg så fort.
Vend koteletten i brødkrummet. Press den litt ned i skålen sånn at du er sikker på at krummet fester seg godt.
Stek schnitzelen på middels høy varme i stekepanne med klarnet smør til schnitzelen er gylden å fin på begge sider.
Tips: Om du må steke i flere omganger kan, kan du legge de ferdigstekte på en rist i ovnen. Grunnen til at jeg bruker rist er fordi schnitzelen mister sprøheten hvis den blir liggende i fett. Et godt tips er å legge bakepapir i bunnen av ovnen sånn at fettet renner på det.
Nyt maten.