Velg en side

I går ryddet vi i kjøleskapet, og i istedenfor å kaste de halvslappe grønnsakene laget vi en taco variant. Det kan du også gjøre, og om du ikke har de samme grønnsakene som vi bruke gjør det ingenting. I dette innlegget er det ikke selve ingrediensene som «gjør retten» men fremgangsmåten, og ikke minst “taco” krydret.

Vi har skjønt at noen er litt skeptiske til å spise vegetar, og tenker at de ikke blir mette og at de ikke klarer å dekke næringsbehovet sitt. Det stemmer at om man ønsker å spise kun plantebasert må man sette seg godt inn i hva råvarene inneholder, og da spesielt hvordan man kan få i seg nok protein og jern. Om du spiser vegetar en gang i uken, og ellers har et variert og sunt kosthold trenger du ikke å ta noen forholdsregler. Det viktigeste er at du blir mett. Vi spiste tacoen med meksikanske maisvafler, og det falt virkelig i smak.

Oppskrift på vegetartaco til 2 personer

  • Minst 500g grønnsaker. Vi brukte følgende:
  • 300g blomkål
  • 2gulrøtter
  • 1 rødløk
  • litt stangselleri
  • 1boks hermetiske tomater
  • ½ paprika
  • Chili og hvitløk
  • 2ss spisskummen
  • 1ss hvitløksalt
  • Saften fra ½ lime
  • Olje eller vann til steking

 

Fremgangsmåte:
Skrell og kutt grønnsakene i små biter og fres i en stekepanne i olje eller vann
Når grønnsakene er møre tilsetter du tomater, krydder og limesaft
Vi spise det sammen med maisvafler og en enkel avokado og eplesalat. Du kan også servere med litt rømme, og ost. Eller andre ting som passer til taco.

 

Oppskrift på eple og avokadosalat

  • 1eple
  • ½ avokado
  • Noen dråper limesaft
  • salt, og evt. koriander

Kutt eple og avokado i terninger, og smak til med salt, koriander og lime

Oppskriften på maisvafler finner du her

Pin It on Pinterest