Disse meksikanske middags vaflene med mais er til ære for min mais-gale mann. Han er faktisk så glad i mais at han gjerne spiser en hel boks alene, og vel så det. Vi er storforbrukere av de glutenfrie maislefsene som nylig ankom butikkhyllene, og bruksområdet på disse vaflene er ganske likt. Fordelen med vaflene er nok at de er en hel del sunnere enn de fra butikken. Man kan fylle dem med hva som helst, eller spise de alene. Jeg tror også de hadde vært gode i en søt utgave, kanskje med litt sirup? Det for bli en annen gang, for i kveld skal de spiser med vegetartaco
OPPSKRIFT PÅ 4 meksikanske mais vafler
- 50g mais (uten tilsatt sukker)
- 50g maismel
- 100g kikerter
- 100g kesam (laktosefri)
- 2egg
- 1ts bakepulver
- ½ ts salt
- 1ts spisskumen
- 1ts kajennepepper
- Saften fra en ½ lime
- 3ss vann
Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene til en glatt masse i en kjøkkenmaskin
Stek i et godt smurt vaffeljern
Har du lyst på daglig inspirasjon og gode råd?
Legg oss gjerne til på facebook og snapchat: Saetnanskjokken