Fra rest til cupcakes fest
Jeg hater å kaste mat, og de få gangene noe går i søpla får jeg helt vondt inn i meg. Da jeg laget «bryllupskaken» satt jeg igjen med en god del rester, og måtte selvfølgelig finne noe å bruke de på. Resultatet ble havre-og sitron mini cupcaks med hvit sjokolade og jordbærkrem. En perfekt munnfull til kaffen! Som krem brukte jeg restene av den hvite sjokolademousseen, og jordbærsyltetøyet. Har du ikke det, kan du fint lage noe annet, eller nyte de uten krem 🙂
Oppskrift:
2dl havremel (glutenfritt)
2 eggeplommer + 1helt egg
70 gram sukringold
1tsbakepulver
Saften av en halv sitron
Krem:
2dl hvit sjokolade mousse
0,3dl jordbærsyltetøy Fremgangsmåte cupcakes:
Pisk eggedosis av egg og sukring gold
Press saften fra en halv sitron i eggedosisen
Sikt havremelet, og bakepulver i eggedosisen, og rør forsiktig sammen
Fordel i små former
Stek på 175 grader i Ca. 10 minutter, til de er gylden brune på toppen Når cupcaksene er ferdig stekt er det viktig at du avkjøler dem helt før du har på kremen slik at den ikke smelter,og flyter utover.
Fremgangsmåte krem:
sil jordbærsyltetøyet, og vend inn i den hvite sjokolademousseen
Ha kremen på sprøytepose, og sprøyt ut, eller bruk en skje til å ta den på
Jeg anbefaler å spise de samme dagene, eller fryse de ned uten kremen hvis det blir noen til overs. #Hverdagsfit