Hallo fra himmelen!
I skrivende stund sitter vi på flyet, og er på vei til Island på forsinket bryllupsreise. Et helt år har gått siden vi ga hverandre vårt ja foran familie og venner, og et helt år har gått siden vi samlet våre nærmeste i en iskald låve langt oppi skogen for å feire kjærligheten. I dag har jeg lyst til å dele oppskriften på en av kakene vi serverte. Våre gjester husker nok ikke denne kaken, og det er det ikke uten grunn. Den så nemlig ikke helt sånn ut, men smaken var der; hvit sjokolade, jordbær og basilikum. NAM! Alt kan ikke gå etter planen på et bryllup- og hvordan var det igjen? Regn i sløret, og kake-katastrofe bringer lykke? Vi fikk uansett begge deler, og kunne ikke vært mer lykkelig J Kaken er gluten- og laktosefri, og jeg lager den med sukrin gold. Bryllup er selvsagt mer enn grunn nok til å spise akkurat hva man vil, og for meg var denne kaken helt perfekt. Oppskriften tilsvarer en stor bunn, to små, og nok fyll til alle etasjene. Man kan fint halvere oppskriften, og lage den som en vanlig bløtkake.
Bunn:
8 egg – 6 eggeplommer og 8 eggehviter (4 til kakebunnen, og 4 til moussen)
Tips: de to siste eggeplommene tok jeg vare på, og laget cupcakes av.
1 vaniljestang
Skallet av en sitron
2ss kesam (laktosefri)
140 gram sukring gold
160gram potetmel
80gram havremel (glutenfritt)
Tips: kjør havregryn i blender til det blir finmalt
Melk etter eget ønske til dynking av bunnen (jeg bruker mandelemelk)
Fremgangsmåte:
Skill eggene
Pisk eggehvitene stive, fordel i to bakeboller og sett kaldt.
Pisk eggedosis av 6 eggeplommer, sukkring gold, vaniljestang, og skallet fra en hel sitron.
Når eggedosisen nærmer seg ferdig, tilsetter du kesamen og pisker til alt er godt blandet.
Sikt det tørre i eggedosisen, og vendt 4eggehviter forsiktig inn.
Fordel i springform, og stek på 165grader.
Jeg brukte to x11cm og en x21cm. – har du ikke det kan du selvsagt bruke andre, men da må du tilpasse steketiden.
Steketiden vil variere etter ovn, og størrelse. Jeg lot de minste stå i ca. 10min og den største i ca. 25min.
Hvit sjokolademousse:
3dl fløte (laktosefri)
4 eggehviter (de du har pisket og satt klar i kjøleskapet)
130 gram hvit sjokolade (sukkerfri)
2ts titandioksid (kan sløyfes)
*titandioksid er et smakløst pigmentpulver som gjør sjokoladen helt hvit.
Jeg har bestilt mitt på nett, men jeg har også sett det i butikker som selger bakkeutstyr.
Fremgangsmåte:
Pisk fløten fløyelsmyk – Pass på at den ikke blir stivpisket, da blir det fort klumper i moussen.
Tips: Hvis kremen likevel blir for stiv kan du tilsette litt fløte, og vende forsiktig inn.
Smelt sjokoladen, og rør inn titandioksid Bland alt forsiktig sammen, og sett kaldt.
Jordbærsyltetøy:
300gram jordbær (jeg brukte frosne norske jordbær som jeg lot tine i kjøleskapet over natten) Ønsket mengde basilikum (jeg brukte Ca. e halv pottet)
Evt. Søtning (jeg synes jordbær er søte nok i seg selv
Fremgangsmåte:
Mos jordbær med en gaffel, eller kjør de på en blender.
Bland inn finhakket basilikum
Da gjenstår det kun å montere kaken, og pynte etter eget ønske 🙂
#Hverdagsfit