God tirsdag folkens! Jeg skjønner ikke hvor tiden blir av, dagene flyr forbi, og nå er det bare 5 små dager til vi skal i bryllup. Det blir stas, men før den tid er det mye som skal gjøres, og jeg håper kjolen rekker frem i tiden. Altså, kjoler og bryllup er bare et rent mareritt, men det ordner seg vel tilslutt.  Det skal også bakes en nøtte- og karamellkake med sjokoladeglassur. Hvis resultatet blir bra deler vi den med dere. Det vil si – når resultatet blir bra! Når man skal ha med kake i bryllup må det bli bra, og jeg er like nervøs som alltid. Det er rart med det, jeg har sånn selvtillit på kjøkkenet når det gjelder middag for to, men straks flere skal spise vet jeg knapt opp ned på stekeovnen, og da er det ekstra godt å ha en kokke-mann og støtte seg på. Vi skal bake kaken samme, og gjør en date ut av det.

Nå snakket jeg meg visst helt bort i bryllups-verden. Det er så lett og bli revet med, og dessuten er jo bryllup noe man skal sette av tid til å gledes over, men alt i sin tid, og i dag er det «Tunfisk tirsdag». Jeg har sjeldent møtt noen som stiller seg nøytrale til tunfisk, enten hater man det eller, så elsker man det. Jeg tilhører sistnevnte, og er en forkjemper for at alle skal spise det. Billigere og magrere proteinkilde skal man lete lenge etter, og tilbereder man den rett er det en delikatesse i klasse for seg selv. Her vet jeg mange har motsatt mening, og noen vil til og med kall det kattemat. – Bortskjemt katt i så fall! Jeg har laget det til mange som tror de ikke liker tunfisk, og det morsomme er at samtlige har spist seg mette, og noen har til og med forsynt seg to og tre ganger. Herren i huset kunne ikke fordra tunfisk, men nå har han meldt seg inn i «vi som elsker tunfisk» klubben. Jeg har mange gode oppskrifter på lur, og starter med; Agurk og mango med tunfisksalat.

jeg spiser en hel porsjon alene, men det kan være grei å begynne i det små, og for eksempel ha salat og grønnsaker ved siden av.
Oppskrift for 1-2 pers
½ Agurk
½ lime
½ Mango
1 klype salt
¼ finkuttet løk
140gram tunfisk i vann
1 stor ss kesam
1 ss majones – vil du lage den selv kan du følge denne oppskriften og sløyfe chipottlen
Litt sitronpepper, dill, persille og hvitløkspepper

Fremgangsmåte:
Strime mango og agurk med en ostehøvel
Bland resterende ingredienser sammen, og smak til med krydder.
Dander etter eget ønske, og nyt med god samvittighet

#Hverdagsfit

Gratis Smaksskole ebok!

Jeg har laget en ebok om smak, krydder og smarte tips!

Den er helt gratis! Få den tilsendt idag, så ses vi på neste matkurs!

Pin It on Pinterest