Velg en side

La meg være den første til å roper høyt at sukkerfritt ikke er synonym med sunt. Når det er sagt betyr det ikke at man ikke skal unne seg noe godt søtet med søtningsmiddel, eller at man skal ha dårlig samvittighet over å spise det, men det er viktig å ikke lure seg selv. Ta bevisste mat-valg, unn deg hva enn du vil, men ikke tro at sukkerfritt hverken er kalorifritt eller sunt. Nå som vi er enige om det kan vi gå videre til dagens oppskrift.

Denne kaken har jeg bakt utallige ganger, og får ofte spørsmål om å ha den med i familieselskap. Den er sukkerfri, uten gluten og laktose og ALLE elsker den. Jeg bakte den førstegang under en filmkveld med bestevenninna, og siden den gang har jeg endret på oppskriften litt og litt. Nøttebunn, men fløyelsmyk salt-karamell og sjokolade trekk. ÅÅH! Jeg får vann i munn bare av tanken, og det blir nok ikke lenge til jeg baker den igjen. Den på bilde ble servert i en bursdag for en uke siden, og det var ikke igjen en smule engang 🙂
Oppskrift:
Bunn:

  • 3egg
  • 70g tagatesse
  • 1ts bakepulver
  • 150g hakkede nøtter (jeg bruker salte cashew)

Salt karamell:

  • 3dl fløte (laktosefri)
  • 100g tagatesse
  • ½ts vaniljepulver
  • 1-2ts salt
  • 150gram sukkerfri sjokolade

Fremgangsmåte:
Pisk eggedosis av egg og tagatesse
Vendt inn bakepulver og nøtter
Fyll en springform og stek på 175 i Ca. 15-20min
Avkjøl på en rist

Bland fløte og tagatesse i en kjele, og kok opp under omrøring
Når massen tykner tilsetter du salt og vaniljepulver og fortsetter å røre med jevne mellomrom
Karamellen skal koke til den er tykk, og stivner på baksiden av en skje
Når karamellen er klar heller du den over bunnen

Helt til slutt smelter di sjokolade, og heller over kaken
Sett kakenkaldt til sjokoladen er helt stiv, og dryss gjerne over litt salt før servering

Pin It on Pinterest