Her kommer oppskriften på rød julebrus. Å servere rød julebrus til trøndere er som å banne i kirken, for her er det kun Dahls som gjelder, men denne varianten traff blink hos Ole, og resten av familien skal avlegge sin stemme i løpet av julen. Forresten- har du sett at vi har en meningsmåling på akkurat dette på Facebook? Gå inn, og stem på om rød eller brun julebrus er best, så får vi avklart det en gang for alle 😀
Oppskrift:
- 70g tyttebær
- 100g bringebær
- En neve tranebær (kan sløyfes)
- 5dl vann
- 1ss kanel
- 1ts vaniljepulver
- 1ts malt stjerneanis
- 1-2ss søtning (vi brukte tagatesse)
- Boblevann
Fremgangsmåte:
Bland alt bortsett fra boblevann i en kjele og gi det et oppkok
La det stå å trekke i minst 15min, og gjerne lenger slik at du får ut alle de gode kryddersmakene.
Kjør til en glatt puré med stavmikser eller i blender, og sil av steiner, og evt. andre rester.
Når puréen er kaldt tilsetter du boblevann. Vi brukte Ca. 1/ 5 puré og resten vann, men her er det lurt å smake seg frem
.