Happy halloween. Har du feiret dagen i dag? Vi har i grunn ikke merket stort til dagen, men nå når kvelden kom, og søtsuget meldte seg tenkte vi at det var en perfekt anledning til å bruke gresskarrestene vi hadde liggende i kjøleskapet. Det tok Ca. 25min fra start til slutt, og etter litt prøvesmaking gleder vi oss til å nyte denne i sofaen. Tror jaggu vi skal snurre en episode og kalle det en hverdags-date
Oppskrift på 4porsoner:
- 250gram gresskar
- 1ss honning
- Saften fra ½ klementin
- En klype salt
- 100g havre (glutenfri)
- 30g gresskarkjerner
- 30g smør eller kokosolje
- 1ss kanel
- 1ss ingefær
- 1ss honningg
- 250g mager kesam
- Saften fra ½ klementin
- 1ts honning
Fremgangsmåte:
Skrell gresskaret, kutt det i små biter og kok det mørt
Mens gresskaret koker ristet du havre og gresskarkjernene i en tørr stekepanne
Når havren begynner å bli gylden tilsetter du smør, honning, ingefær og krydder og røre slik at smøret fordeler seg. Skru av platen og la det avkjøle seg
Bland kesam, honning og klementinsaft
Når gresskaret er mørt, siler du av vannet og moser i en blender med klementinsaft, salt og honning
Legg lagvis i et glass, og nyt 🙂
Vi skar gresskar i tynne skiver, steke med en dråpe honning, og bruke det som pynt, men det kan fint sløyfes.
#Hverdagsfit &ChefSaetnan