Har du hatt en fin søndag? Det har vi! Vi kom akkurat inn døren, og ligger i skrivende stund rett ut på sofaen. I dag har vi vært på fjelltur med familien, og med oss i sekken hadde vi proteinkakao. Det er lite som slår en kopp kakao i fine omgivelser, og enda bedre er det at den er full av gode næringsstoffer. Det er så viktig med rikelig påfyll på fjelltur, og etter min mening har man simpelthen ikke plass i magen til å bruke å på tomme kalorier.

 

Som base i kakaoen har vi brukt styrk kakao, den inneholder kun 0,2% fett, og 0,9% sukker. Det er også høyre proteininnhold enn vanlig melk, og sammenlignet med for eksempel Toro rett i koppen inneholder den 4ganger så mye protein.

Er det egentlig nødvendig med ekstra protein i kakaoen?
Vel, det kommer selvfølgelig an på hva du har med deg i matboksen. Det er viktig å fylle på med proteiner og karbohydrater etter aktivitet, og en bratt fjelltur kan være like krevende for kroppen som en treningsøkt. Turen vi var på i dag var bratt, og kjentes godt i lår, og rumpe, og ettersom den varte over 1time var det smart med et påfyll underveis. Man kan selvsagt velge en annen kilde til protein og karbohydrater, men kakao er jo innmari godt – er du ikke enig?

Oppskrift på proteinkakao:

  • 1L Styrk kakao
  • 1ss kakaopulver (100%kakao)
  • 30g mørk eller sukkerfrisjokolade

 

Bland alt i en kjele, og gi det ett oppkok

Gratis Smaksskole ebok!

Jeg har laget en ebok om smak, krydder og smarte tips!

Den er helt gratis! Få den tilsendt idag, så ses vi på neste matkurs!

Pin It on Pinterest