Velg en side

Det nærmer seg påske, og høysesong for godteri og søtsaker. Påsken er kun noen dager i året, og for mange av oss er aktivitetsnivået så høyt at vi kan unne oss «vanlige» søtsaker uten problem. Jeg synes likevel det er kjekt å ha sunne alternativ, og spesielt når de smaker så godt som disse sjokolade-og appelsinmuffinsene.  Kombinasjonen av sjokolade-og appelsin er uunnværlig i påsken, og er du glad i smakene må du prøve disse muffinsene

 

Oppskrift på 6 sjokolade- og appelsinmuffins

  • 1egg
  • 0.5dl tagatesse
  • 25g smeltet smør
  • 2dl glutenfritt mel
  • 1ts bakepulver
  • 1,5dl ferskpresset appelsin juice
  • 1klype salt
  • 6appelsiner som muffinsformer + skallet av en appelsin (husk økologisk appelsin)

 

Oppskrift på sjokoladefrosting:

  • 0,5 dl tine lett piskbar fløte
  • 30g sukkerfrisjokolade
  • 50g kremost

 

Fremgangsmåte på sjokolade-og appelsinmuffins:
Pisk eggedosis av egg og tagatesse
bland i smeltet smør og appelsinjuice
Sikt i det tørre
Fordel i 6appelsinskal og stek på 175grader
Steketiden vil variere etter størrelsen på appelsinen. De minste mine var ferdig etter 10min, mens de 2største måtte stå i 20min.

Slik lager du appelsin «cup»
Del appelsinen i 2, og press ut saften
Når all saften er presset ut, renser du ut resten av kjøttet med en liten kniv eller lignende

 

Fremgangsmåte på sjokolade frosting:
Pisk lett piskbar fløte stiv, og smelt sjokoladen
Bland alt godt sammen, og tilsett evt. litt søtning om du vil
Jeg synes det ble søtt nok uten

Pin It on Pinterest