Det nærmer seg påske, og høysesong for godteri og søtsaker. Påsken er kun noen dager i året, og for mange av oss er aktivitetsnivået så høyt at vi kan unne oss «vanlige» søtsaker uten problem. Jeg synes likevel det er kjekt å ha sunne alternativ, og spesielt når de smaker så godt som disse sjokolade-og appelsinmuffinsene. Kombinasjonen av sjokolade-og appelsin er uunnværlig i påsken, og er du glad i smakene må du prøve disse muffinsene
Oppskrift på 6 sjokolade- og appelsinmuffins
- 1egg
- 0.5dl tagatesse
- 25g smeltet smør
- 2dl glutenfritt mel
- 1ts bakepulver
- 1,5dl ferskpresset appelsin juice
- 1klype salt
- 6appelsiner som muffinsformer + skallet av en appelsin (husk økologisk appelsin)
Oppskrift på sjokoladefrosting:
- 0,5 dl tine lett piskbar fløte
- 30g sukkerfrisjokolade
- 50g kremost
Fremgangsmåte på sjokolade-og appelsinmuffins:
Pisk eggedosis av egg og tagatesse
bland i smeltet smør og appelsinjuice
Sikt i det tørre
Fordel i 6appelsinskal og stek på 175grader
Steketiden vil variere etter størrelsen på appelsinen. De minste mine var ferdig etter 10min, mens de 2største måtte stå i 20min.
Slik lager du appelsin «cup»
Del appelsinen i 2, og press ut saften
Når all saften er presset ut, renser du ut resten av kjøttet med en liten kniv eller lignende
Fremgangsmåte på sjokolade frosting:
Pisk lett piskbar fløte stiv, og smelt sjokoladen
Bland alt godt sammen, og tilsett evt. litt søtning om du vil
Jeg synes det ble søtt nok uten