Dette innlegget skulle egentlig komme i går, derav navnet «meatless monday», men da kvelden kom, og vi begge hadde vært på trening krasjlandet vi totalt, og innså at det var best å ta tidlig kveld. Det tar på med mandag si. Denne uken har vi så mye hyggelig å se frem til med både fastelavens, morsdag, og 80års bursdag. Vi skal selvfølgelig lage en sunnere variant av boller, også blir det vel en kake eller to utover uken også. Med andre ord blir det tidenes spise uke, og da passet det helt perfekt med en lett middag på mandag, linsegryte med eple og korander. Oppskriften er garantert like god uavhengig av dag, og om du får resten kan du spise de til lunsj med masse salat, fetaost og oliven – Det gjorde jeg, og det ble en skikkelig god tirsdags-lunsj
Oppskrift til 2-3 pers
- 1boks kikerter
- 1boks linser
- 1fedd hvitløk
- ½ liten chili
- Litt ingefær
- ½ løk
- ½ eple
- 1 gulrot
- 3 ss kokosmelk
- Salt og pepper
- Saften av 1 lime
- Litt koriander
- Olje til steking
- 2dl kraft eller buljong
- * Evt. ris og brød
Fremgangsmåte:
Finhakk løk, hvitløk, ingefær, chili og fres i litt olje
Tilsett kikerter, og linser – huske å helle av laken og skylde godt
Skrell og kutt gulroten i biter, og fres sammen med resten
Når gulroten begynner å bli mør tilsetter du buljongen, kokosmelk, limesaft og smaker til med salt, pepper, og koriander
Lar det stå å småputre til det tykner. Hvis du vil kan du kjøre stavmikseren oppi i noen sekunder for å knuse noen av linsene og kikertene
Kutt eple i små biter, og bland i helt til slutt
Hvis du synes det ble for sterk kan du tilsette mer kokosmelk og lime
Server gjerne med ris og brød, eller nyt som den er 🙂
Vil du ha flere oppskrifter og daglig inspirasjon?
Legg oss gjerne til på Facebook og Snapchat: Saetnanskjokken