God søndag fininger

Etter all karamellsnakket i går har jeg cravet på det konstant, og måtte gi etter for fristelsen. Da jeg spiste sukker var karamell fuge en av mine favoritter i smågodt hylla, og selv om det fint kan lages uten sukker, har konsistensen aldri blitt lik. I går knakk jeg koden, og hemmeligheten ligger i å tilsette kesam. Jeg har sagt det før, og sier det igjen- jeg er kesam-frelst og det er ikke uten grunn. Kesamen gjør de også bittelitt sunnere, og selv om det ikke utgjør så mye med tanke på resterende ingrediensene hjelper det litt. Smaksmessig tilfører kesam en hel del, og de ble så gode at selv mannen klarer ikke å slutte å momse på dem. Vi sitter faktisk i skrivende stund på hver vår pc på fanget, og en kopp nytraktet kaffe og karamell fudge. Den oppskriften skal definitivt videreutvikles med julesmaker, men enn så lenge skal den nytes som den er, for her i huset er det strengt forbudt og starte julen før 1.des.

Oppskrift på 12-14 små karamellfuge

  • 2dl fløte (laktosefri)
  • 80g tagatesse
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 1dl mager kesam (laktosefri)
  • 2klyper salt
  • En neve nøtter

Fremgangsmåte:
Bland fløte, tagatesse og vaniljepulver i en kjele og kokk opp under omrøring
Etter Ca. 10min tykner massen, og endrer farge til brun
Tilsett kesam, og rør godt
Fortsett å la det koke i Ca. 5min, eller til massen tykner
Husk å røre med jevne mellomrom.
Karamellen er ferdig når den er seig, og et godt triks er å sjekke om den stivner på en skje
Hell i en liten form, og strø over nøtter og salt
Sett kaldt i minst 1time, og kutt i passende serveringsbiter
Et godt triks er å varme kniven i varmt vann, da slipper mat at karamellen klister seg på kniven

 Husk å oppbevare dem kaldt 🙂 

#Hverdagsfit

Gratis Smaksskole ebok!

Jeg har laget en ebok om smak, krydder og smarte tips!

Den er helt gratis! Få den tilsendt idag, så ses vi på neste matkurs!

Pin It on Pinterest