I går kveld mens kona var på trening slang jeg sammen en vaffelrøre med potet, dill og sennep. Da hun kom hjem tok vi med oss vafler og tilbehør til pappa. Bonusmamma, og to av søsknene var også hjemme, og vi seks koste oss glugg i hjel med potetvaffel, kremet sopp, tyttebær og fenalår. Det hele harmonerte så godt sammen at jeg faktisk ble overrasket, og de andre rundt bordet ga oss tommelen opp på å dele denne oppskriften med dere. Latteren satt løst, og klokken ble langt over leggetid, men det gjør ikke noe, for det var akkurat en slik kveld jeg trengte.
jeg oppdaget under stekingen at vi må investere i et nytt vaffeljern, for det vi har stekte fryktelig ujevnt. Det er kanskje ikke så rart, det har tross alt blitt brukt en mannsalder, og kostet ikke all verden da det ble kjøpt. Stekingen gikk så, som så, men resultatet ble kjempebra, og med et godt vaffeljern regner jeg med at vaflene blir enda sprøere.
Oppskrift:
- 300g kokt potet
- 100g kesam (laktosefri)
- 50g potetmel
- 60g glutenfritt mel
- 50gram glutenfri havre
- 5dl melk (laktosefri)
- 2ss olje eller smør
- 1ts bakepulver
- 1ss fiberhusk
- 2ts sennep
- 2ss dill
- 1ts salt
Fremgangsmåte:
Bland alt, og kjør opp på blender eller med stavmikser
Stek i et smurt vaffeljern
Topping:
Fenalår
Rørte tyttebær
Kremet sopp:
Stek sopp i olje. Vendt inn litt rømme eller fløte og smak til med salt og pepper
#Chefsaetnan