God søndag folkens.
Thora har etterspurt noe godt alternativt brød hun kan spise, sånn at hun skal slippe og spise det samme om og om igjen hver søndag. Jeg har brukt litt tid på å spekulere på hva for noe godt jeg skulle overraske henne med i dag, og jeg som menn flest, tenker at om jeg kan lage noe som jeg kan bruke til flere ting, så er det heelt supert. Så jeg lagde disse sesambrødene, det som er det fine med dem, det er at dem inneholder ingen stivelse men med full av protein og næring, kan også kalles for lavkarbo brød. I dag til lunsj så lagde jeg denne oppskriften og brukte det som ett lunsj «smørbrød». Dette hadde jeg på brødet: smør, dijonsennep, salat, tomat, agurk, avokado, stekt bacon og kokte egg, og gjett hva: det falt rett inn i hjerte hennes som det nye favoritt smørbrødet.
Oppskrift til 4 brød:
- 130g sesamfrø
- 2ts bakepulver
- 2ts fiberhusk
- 130g revet ost
- 3stk egg
- 2ss kesam (70g)
- Smak til med pepper og hvitløksalt (går helt fint med vanlig salt)
Fremmgangsmåte:
Bland alt i en bakebolle og kjør det sammen med en stavmikser, går også helt fint og kjør det sammen på en blender, til du får en fast masse.
Rull dem i hånden som en bolle, og trykk dem lett utover på stekepapir.
Dem flyter litt utover når dem stekes, så lag dem litt tykk.
Stekes på 200grader i ca 12-15 min
#Chefsaetnan