Jeg synes det er gøy å variere på tilberednings metoder på kjøtt og fisk. Det kan endre råvaren veldig på smak og utseende.
Urtecrust kan man bruke på andre typer kjøtt/fiske produkter også. Det eneste man trenger å gjøre er å bytte ut urtene med andre typer urter, tilsette evt andre smaker igjennom krydder.
Oppskrift på urtecrust:
- 100g panko/brødkrum
- 20g revet parmesan
- 1ts salt
- 1 håndfull med blad persille
- 1 håndfull med rosmarin
Fremgangsmåte:
Alt kjøres opp i en blender.
Oppskrift på sennep- og honning glaze:
- 1ss dijon sennep
- 1ss akasiehonning
Fremgangsmåte:
Blandes sammen.
Oppskrift på lammecarrè med urtecrust:
- Lammecarrè
- Salt og pepper
- Urtecrust
- Sennep- og honning glaze
- Nøytral olje
Fremgangsmåte:
Salt og pepre kjøttet godt.
Stekes i varm panne med fettsiden ned først, og brunes til den er gylden på begge sider.
Ta lamme ut av steke pannen, smør det med sennep- og honning glazen.
Vend lammet i urtecrusten til det har festet seg over alt.
Stekes i ovnen på 190grader i ca. 20-25min eller til kjernetemperatur når 56grader.
La lamme hvile på benken i ca. 5-10min før du transjerer det.
Lykke til og spør om du lurer på noe
Nyt maten.