Jeg synes det er gøy å variere på tilberednings metoder på kjøtt og fisk. Det kan endre råvaren veldig på smak og utseende.

Urtecrust kan man bruke på andre typer kjøtt/fiske produkter også. Det eneste man trenger å gjøre er å bytte ut urtene med andre typer urter, tilsette evt andre smaker igjennom krydder.

Oppskrift på urtecrust:

  • 100g panko/brødkrum
  • 20g revet parmesan
  • 1ts salt
  • 1 håndfull med blad persille
  • 1 håndfull med rosmarin

Fremgangsmåte:
Alt kjøres opp i en blender.

Oppskrift på sennep- og honning glaze:

  • 1ss dijon sennep
  • 1ss akasiehonning

Fremgangsmåte:
Blandes sammen.

Oppskrift på lammecarrè med urtecrust:

  • Lammecarrè
  • Salt og pepper
  • Urtecrust
  • Sennep- og honning glaze
  • Nøytral olje

Fremgangsmåte:
Salt og pepre kjøttet godt.
Stekes i varm panne med fettsiden ned først, og brunes til den er gylden på begge sider.
Ta lamme ut av steke pannen, smør det med sennep- og honning glazen.
Vend lammet i urtecrusten til det har festet seg over alt.
Stekes i ovnen på 190grader i ca. 20-25min eller til kjernetemperatur når 56grader.
La lamme hvile på benken i ca. 5-10min før du transjerer det.

Lammecarrè

 

Lykke til og spør om du lurer på noe ????

Nyt maten.

Gratis Smaksskole ebok!

Jeg har laget en ebok om smak, krydder og smarte tips!

Den er helt gratis! Få den tilsendt idag, så ses vi på neste matkurs!

Pin It on Pinterest