Velg en side

Er det ikke fantastisk når man kan spise sunt, velsmakende og skikkelig digg?
Vi snakker smelta ost, og herlige smaker som får man til å tro at denne retten umulig kan være så sunn, proteinrik, glutenfri, lavkarbo vennlig uten å være kaloribombe også så næringsrik da! Jeg måtte faktisk forsikre meg om at Ole ikke hadde lurt oppi et lite tonn av ost, eller smør – han er jo tross alt kokk, og dere vet hvor glad de er i smør. Riktignok er han en tynn kokk, og denne retten er altså bare så god at jeg tror vi skal lage den igjen allerede i neste uke.  

Oppskrift til 2 voksne

  • 400gram kyllingkjøttdeig, gjerne uten tilsatt vann og salt
  • 1 stor squash
  • 1 boks hermetiske tomater
  • ½  fin kuttet løk
  • ½ fin kuttet chili
  • 1fedd fin kuttet hvitløk
  • Saften fra ½ sitron
  • Ca. 150g mager cottage cheese
  • Noen skiver gulost
  • Olje til steking
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:  
Stek kjøttdeigen i litt olje, og tilsett fin kuttet hvitløk, chili og løk
Tilsett en boks hermetiske tomater, og smak til med salt og pepper
La blandingen små putre til den tykner, og tilsett sitronsaft
Lag lange skiver av Squashen med en mandolin eller ostehøvel, og legg i bunn av en ildfast form
Legg kjøttsausen i en tynn stripe midt på, og topp med mager cottage cheese – (slik vist på bilde over)
Legg enden på Squashen over på midten slik at endene møtes,  og topp med ost
Stek på 220 i 15-20min

Kan med fordel serveres med salat

For flere oppskrifter og inspirasjon legg oss gjerne til på snapchat: Saetnanskjokken og facebook  

 

Pin It on Pinterest