Julen nærmer seg, og jeg gleder meg allerede til å lage masse lekker julemat. Surkål er en av de tingene mange kjøper ferdig på butikken, og det har nok mye med tid å gjøre. Mange trur surkål trenger flere dager, eller i alle fall timer på å bli god, men i dag skal jeg vise dere en enkel måte som tar under 10min. Jeg liker å ha tyggemotstand i kålen, vil du ha den mykere kan du varmebehandle den litt lenger.
Oppskrift:
- 1/4 hodelål
- 2ts karve
- 1/2ts salt
- pepper
- 1/2 ss smør
- 1dl eplecider eddik
- 1dl vann
Fremmgangsmåte:
Kutt kålen i tynne strimler.
Fres den sammens med karve, salt og pepper.
Tilsett eplecider eddik, smør og vann.
La det koke til væsken er fordampet bort, husk og rør litt underveis.
Smak til etter ønske med salt og pepper.