Velg en side

Fyr i peisen, snø ute, julefilm på tv, og lyden av en kork som spretter av flaske på julebrusen..
Hvert år gleder jeg meg like mye til å drikke årets første julebrus, og hvert år blir jeg like skuffet over at jeg fremdeles ikke liker julebrus. Jeg liker generelt ikke brus, og skjønner ikke hvorfor jeg år etter år tror jeg liker julebrus, men det har blitt en tradisjon. Jeg har lyst til å være like glad i julebrus som alle andre, eller er de egentlig det? Liker du smaken, eller er det rett og slett en tradisjon?

Her om dagen spurte jeg Ole om hvorfor julebrus ikke smaker jul, og han kikket på meg med draps-blikket før han innså at den faktisk ikke smaker jul.  Vi fant ut at vi måtte ta saken i egne hender, og resultatet ble en herlig krydret brus med smaken av jul. Vi laget en brun og en rød, og her kommer oppskriften på den brune med smak av ingefær, eple, nellik og karve- og du? Husk at du fint kan bruke mindre eller mer krydder om du vil 🙂

Oppskrift:

  • 1liter eplejuice
  • ½ts karve
  • 1ts malt nellik
  • 20-30g ingefær i små biter
  • 5dl boblevann
  • Skallet av en halv klementin (skrap bort det hvite)

Fremgangsmåte:
Bland 8dl eplejuice, krydder og klementinskall i en kjele, og kok til juicen er redusert til Ca. 2dl og har begynt å tykne litt (ser litt ut som sirup)
Sil gjennom en sil med små hull, eller kaffefilter, og avkjøl «sirupen»
Når  «sirupen» er kaldt tilsetter du 2dl eplejuice, og ønsket mengde boblevann. Vi brukte Ca. 5dl, men her er det lurt å prøve seg frem.

Tips:
Bruk nøytralt boblevann slik at du unngår for eksempel. salt smak i brusen
Hvis du ikke skal drikke alt på en gang kan du blande litt og litt
«sirupen» kan oppbevarte 3-4 dager i kjøleskapet, eller fryses ned før du tilsetter boblevannet

Pin It on Pinterest