Gulrot- og ingefær suppe kan man ha til hverdags mat og som en forrett. Supper som forrett i litt større lag er bestandig en suksess og veldig lite jobb når mann har gjester.
Trykk her om du vil se hvordan jeg lager retten.
Oppskrift på gulrot- og ingefær suppe
- 6stk Gulrot
- 20g Ingefær
- ½ Chili
- 5dl Appelsinjuice
- 1/2 løk
- 1 neve timian
- 2dl fløte
- 1/2 sitron
- Salt
Fremgangsmåte:
Skrell gulrot, ingefær og løk.
Grovkutt grønnsakene og ha de i en ildfast form og tilsett appelsinjuicen.
Sett i stekovnen på 200grader og stek i ca 30-40min til gulroten er mør.
Kjør opp på en blender og tilsett fløte. Synes du den er for tykk, så tilsetter du vann til ønsket konsistens.
Smak til med salt og sitron.
Oppskrift på sitron krem:
- 1/2 boks rømme
- Skall av en sitron saften fra 1/2 sitron
- Saften fra 1/2 sitron
- 3klyper Salt
Fremgangsmåte:
Bland rømme, salt, sitron skall og saften fra sitronen.
Piskes til du får en krem.
Oppskrift på gresskarkjerner:
- Gresskarkjerner
- Nøytral olje
- 2dl Vann
- Salt
Fremgangsmåte:
Tilsett alt i en stekepanne, kok til vannet er dampet bort og gresskarkjernene blir gylden.
Legges på tørkepapir for at oljen skal renne av.
Lykke til og spør om du lurer på noe
Nyt maten.