En god natt søvn gjorde susen, og i dag føler jeg meg mye bedre. Dagen har blitt tilbrakt på kjøkkenet med kaffekoppen i hånden, og mamma ved min side, og det er så innmari hyggelig og etterlengtet. Skravla har gått i ett, og jeg har bare hatt lyst til å stoppe tiden, men det kan jeg ikke og derfor nyter jeg hvert eneste sekund.
Mamma og jeg er så like, – begge elsker å lage mat, og er elendig på å følge oppskrifter. Hun er nok hakket kvasser enn meg på å lese noen oppskrifter på forhånd slik at hun i det minste har en liten peiling på hva som skal oppi. Jeg derimot tror bestandig jeg er synsk, og da er det godt å ha noen å spørre om råd når ting ikke går som planlagt. Jeg har fått eksperimentert, og prøvd masse jeg har grublet på lenge. Noe med bedre hell enn annet, men det er aldri så ille at det ikke er godt for noe. Et mislykket forsøk på å «sunifisere» glutenfri mørdeig endte på middagsbordet som havrepai med gresskar, grønnkål, svineknoke og geiteost.

Akkurat denne oppskriften er litt vanskelig å dele med dere, det blir jo litt dumt å be dere ødelegge en mørdeig, for så å tilsette litt eggehvite og havre, men smakskombinasjonen «havre, gresskar, svin, grønnkål, og geitost» var helt fantastisk, og bør testes ut. Jeg kommer definitivt til å lage den igjen, og da skal jeg notere ned ingrediensene. Jeg tenker det er viktig å vise at ting ikke alltid går som planlagt på kjøkkenet, men at man stort sett kan redde det, eller gjøre det om til noen annet. De få gangene jeg ender med å kaste noe, lærer jeg alltid en hel masse, og ofte mer enn de gangene alt går smurt. Faktisk har mange gode oppskrifter blitt til ved et uhell, og en av dem er Frankrikes mest kjente desserter «crepe suzette». Er ikke det litt morsomt å tenke på?

Slenger med noen bilder av den mislykkede mørdeigen, og håper det inspirerer deg til å eksperimentere litt ekstra på kjøkkenet 🙂#Hverdagsfit

Gratis Smaksskole ebok!

Jeg har laget en ebok om smak, krydder og smarte tips!

Den er helt gratis! Få den tilsendt idag, så ses vi på neste matkurs!

Pin It on Pinterest