Velg en side

God farsdag folkens
Har du feiret dagen? Vi kom nettopp hjem fra 8 timer med kaffe og kaker. Riktignok ikke i samme huset, men jeg må si jeg er kakemett. Jeg synes farsdag er en flott dag, og en perfekt anledning til å gjøre ekstra stas på alle flotte fedre, bestefedre og andre menn som har hatt en positiv innvirkning i livet mitt. Ikke si dette til de andre gutta, men jeg er av typen som virkelig setter pris på å tilbringe tid med familien, og de gangene flere generasjoner samles under samme tak blir jeg helt varm om hjertet.

Jeg skal ikke skryte på meg enorme bakekunnskaper. Stort sett er det madamen som stille med kakene, eller i allefall ideen, men på farsdag føler jeg det er obligatorisk å lage en god kake til pappa. Pappe elsker moussekake, og det har jeg laget med godt hell før. Jeg har aldri laget den sukkerfri, men jeg kan ikke være dårligere enn min kone, og la i vei med sukkerfrie produkter. Det gikk kjempefint, og oppskriften kommer nå:

 

Oppskrift:

Bunn:

  • 130g hvit sukkerfri sjokolade
  • 70g smør
  • 1/2dl fløte
  • 2eggeplommer +1 eggehvite
  • 20g tagatesse

Mousse: 

  • 2 eggehvite
  • 70g tagatesse
  • 20g vann
  • 200g Mange og pasjonsfrukt puré/Smoothie
  • 7plater gelatin
  • 2dl fløte

Pynt:

  • 2 ruter sukkerfri sjokolade
  • Litt pasjonsfrukt
  • 4-5 physalis

Fremgangsmåte

Bunn:
Pisk marengs av eggehviten og tagatesse
Smelt hvit sjokolade og smør, og bland inn fløte og eggeplommer
Vend marengsen inn i sjokoladeblandingen, og ha i en springform (18,5cm)
Stek på 175grader i Ca. 10min
Når du tar den ut av ovnen ser den ut som en suffle, men den detter sammen når den blir kaldt
Husk å ikke ta den ut av formen, for da renner moussen utover når du skal ha på den

Mousse:
Pisk fløte til krem, og sett kaldt
Kok sukkerlake av 20g vann og tagatessen til 120 grader, har du ikke steketermometer kan du koke den til den så vidt er gyldenbrun i kanten
Pisk eggehvitene og sukkerlaken til marengs
Legg gelatin i bløt
Varm pureen og tilsett gelatin
Bland marengs og purre, og vendt inn kremen
Hell moussen over bunnen, og sett kaldt i 2-3 timer

Pynt:
Smelt sjokolade, og ha i en liten sprøytepose
Skriv ønskede bokstaver på et bakepapir og sett kaldt til de stivner
Dander sjokoladepynt, pasjonsfrukt og physalis på kaken


#Chefsaetnan

Pin It on Pinterest