Confitering er en eldgammel konserveringsmetode som går ut på å salte stykningsdelen for så å langtidskoke den i eget fett. Når man confiterer andelår er det vanligste er og bruke andefett, men om man ikke har det tilgjengelig kan man godt bruke en «nøytral» olje som F.eks rapsolje. Etter confiteringen kan man sile oljen/fettet, og ta vare på det til en senere anledning.
Ett lite tips om du har vakuum maskin så kan du vakuumere lårene med litt fett/olje og steke de på den måten over natten. Da bruker du mindre fett/olje + du kan legge de rett i fryseren når de er ferdig og ta de opp når du skal ha de til middag.
Oppskrift på confiterte andelår til 4 personer
- 4 andelår
- 100g havsalt
- 1 stjerne anis
- 1pk sort pepper
- 1bt timian
- Ca. 1l olje/andefett (nok til og dekke andelårene)
Fremgangsmåte:
Kjør opp salt, stjerneanis, timian og pepper til en «fin/grov masse».
Gni inn andelårene med kryddersaltet og la de stå i Ca. 1t.
Skyll lårene godt i kaldt vann, legg de i en ildfast form og dekk de med olje/fett.
Stekes på 80grader over natten i Ca. 10-12t. Kjøttet skal løsne lett fra beinet når de er ferdig.
Før du servere de kan du steke de på Ca. 250grader (evt. grill) til skinnet blir sprøtt.
Nyt maten
Man kan også kjøpe andelår som er ferdig confitert i butikken, eller så kan du kjøpe de hos GastroRoyal og få de levert hjem på døren.