Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men vi er skikkelig glad i å lage noe ordentlig kosemat. Det blir ofte taco, og godt er det, men det skader ikke å prøve noe nytt.  Vi holdt oss likevel i nærheten, og dristet oss til å lage en Chili con carne gryte. Jeg laget det masse før, men nå har det gått noen år siden, og jeg følte det var på tide å børste støv av oppskriften.

 

Oppskrift på Chili con carne til 3-4 personer

  • 400g kjøttdeig
  • 400g kidneybønner
  • 1boks hermetisk tomat
  • 1boks hermetisk paprika
  • 100g tomatpure
  • 3store fedd hvitløk
  • 1ss spisskummen
  • 1 stor løk
  • 2ss kakao
  • 1chili
  • 1lime
  • Salt
  • Olje til steking
  • Rømme
  • Nacho chips

Fremgangsmåte på chili con carne:

Finhakk løk, hvitløk, chili med frø, og stek i litt olje
Tilsett kjøttdeigen, og stek videre
Kutt paprikaen i biter, og tilsett sammen med bønnene (husk å skylde av laken)
Tilsett tomatpure, hermetiske tomater
Smak til med spisskummen, kakao, salt, og saften fra en lime
Chilien kan spise nå, men den blir bedre om du lar den småputtre i 30-60min
Server gjerne med en klatt rømme og ris

Gratis Smaksskole ebok!

Jeg har laget en ebok om smak, krydder og smarte tips!

Den er helt gratis! Få den tilsendt idag, så ses vi på neste matkurs!

Pin It on Pinterest