Er det bare vi som spiser enorme mengder epler på høsten? Allerede tidlig i august begynte vi å glede oss til at de Norske eplene skulle ankomme butikken, og nå er de her for fullt. Vi er forsåvidt glad i epler året rundt, men det er noe spesielt med de sprø, saftige, søte eplene som også er perfekt syrlige.
I dag skal vi dele en enkel oppskrift på bakte epler med kanel. Vi fikk servert dette av et vennepar for to år siden, og siden da har vi ikke tall på hvor mange ganger det har stått på menyen, og det er ikke uten grunn.
Man kan variere smakene i det uendelige, tilsette tørket frukt, nøtter eller sjokolade, men i dag har vi gjort det enkelt, og latt eple stå i fokus.
Du kan også servere det med pisket krem, is eller kesam, og det sistnevnte synes vi er best.
Oppskrift for 1 eple:
1 norskt eple
10g smør
1 liten ts kanel
aluminiumfolie
Fremgangsmåte:
Stikk ut kjernen av eplet
Blad smør og kanel, og fyll det i midten av eplet
pakk eplet i aluminiumfolie og stek på 220grader i ca 20min
– Steketiden kan variere etter epletype, men eplet skal være helt mørt
#Chefsaetnan