Fritert torsk er helt fantastisk, og passer ypperlig til forrett. Man kan selvsagt spise det som hovedrett, men i denne oppskriften har jeg tatt utganspunkt i mengde og tilbehør som passer til forrett.

Mange er skeptiske til å fritere hjemme, og det er greit å ta noen forhåndsregler. Regel nummer en er å vite hvordan man slukker oljebrann, og det er ved å kvele den med et lokk, brannteppe eller lignende. Det er uhyre viktig å være bevisst på at vann, og brannslukningsapparat eskalerer brannen, og skal IKKE brukes!
Oljen skal være Ca. 175grader, og det betyr at det IKKE skal ryke av den. En god regel er å legge lokket på kasserollen og vente til oljen avkjøles litt at hvis det begynner å ryke av den.
Er du i tvil på om Oljen er varm nok kan du stikke en tresleiv, eller noe med et treskaft forsiktig i oljen, og når det “freser” rundt sleiven er oljen klar.

Jeg liker å bruke øl gjerne, en frisk IPA i tempurarøren i stede for vann med kullsyre.
Forslag på noen friske IPA:

  • Hansa “Mango IPA”
  • Frydenlund “Juicy IPA”
  • Nøisom “Tropisk storm”

Det er utrolig mye tilbehør som passer til fritert torsk, men noen av mine favoritter er følgende:

  • Avocadokrem (Se oppskrift her)
  • Soya tapioka (Se oppskrift her)
  • Mango chutney (Se oppskrift her)

Oppskrift på tempura fritert torsk til forrett til 4 personer

  • 200g Torskeloin
  • 6ss hvetemel
  • 3ss maisenna
  • 1ss bakepulver
  • 1ts Salt
  • Ca. 2dl frisk IPA

Fremgangsmåte:

Bland hvetemel, maisenna, bakepulver og salt.
Tilsett frisk IPA og rør sammen. Røren skal være like tykk som en vaffelrøre.
La røren stå å svelle i ca. 20min.
Kutt torsken i ca. 25gr.
Varm opp olje (rapsolje) til ca. 175grader.
Vend torsken i tempurarøren. (Tips: Bruk en pinsett til å dypp torsken i røren)
Friter til de er gylden.
Ta de ut og legg de på en kopphåndduk/tørkepapir

Nyt maten.