Velg en side

Matkurs og matinspirasjon.

Du har kommet til verdens mest interesserte person i mat og jeg tilbyr deg å være med på mine matkurs rett fra ditt eget kjøkken.

Meksikanske middags vafler med mais | gluten og laktosefrie

maisvafel gluten og laktosefriDisse meksikanske middags vaflene med mais er til ære for min mais-gale mann. Han er faktisk så glad i mais at han gjerne spiser en hel boks alene, og vel så det. Vi er storforbrukere av de glutenfrie maislefsene som nylig ankom butikkhyllene, og bruksområdet på disse vaflene er ganske likt. Fordelen med vaflene er nok at de er en hel del sunnere enn de fra butikken. Man kan fylle dem med hva som helst, eller spise de alene. Jeg tror også de hadde vært gode i en søt utgave, kanskje med litt sirup? Det for bli en annen gang, for i kveld skal de spiser med vegetartaco  

OPPSKRIFT PÅ 4 meksikanske mais vafler

  • 50g mais (uten tilsatt sukker)
  • 50g maismel
  • 100g kikerter
  • 100g kesam (laktosefri)
  • 2egg
  • 1ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 1ts spisskumen
  • 1ts kajennepepper
  • Saften fra en ½ lime
  • 3ss vann
Fremgangsmåte: Bland alle ingrediensene til en glatt masse i en kjøkkenmaskin Stek i et godt smurt vaffeljern maisvafel gluten og laktosefri

Har du lyst på daglig inspirasjon og gode råd? Legg oss gjerne til på facebook og snapchat: Saetnanskjokken 

Meatless Monday: Kikerter- og linsegryte med eple og korander

Dette innlegget skulle egentlig komme i går, derav navnet “meatless monday”, men da kvelden kom, og vi begge hadde vært på trening krasjlandet vi totalt, og innså at det var best å ta tidlig kveld. Det tar på med mandag si. Denne uken har vi så mye hyggelig å se frem til med både fastelavens, morsdag, og 80års bursdag. Vi skal selvfølgelig lage en sunnere variant av boller, også blir det vel en kake eller to utover uken også. Med andre ord blir det tidenes spise uke, og da passet det helt perfekt med en lett middag på mandag, linsegryte med eple og korander. Oppskriften er garantert like god uavhengig av dag, og om du får resten kan du spise de til lunsj med masse salat, fetaost og oliven – Det gjorde jeg, og det ble en skikkelig god tirsdags-lunsj

Oppskrift til 2-3 pers

  • 1boks kikerter
  • 1boks linser
  • 1fedd hvitløk
  • ½ liten chili
  • Litt ingefær
  • ½ løk
  • ½ eple
  • 1 gulrot
  • 3 ss kokosmelk
  • Salt og pepper
  • Saften av 1 lime
  • Litt koriander
  • Olje til steking
  • 2dl kraft eller buljong
  • * Evt. ris og brød

 

Fremgangsmåte:

Finhakk løk, hvitløk, ingefær, chili og fres i litt olje
Tilsett kikerter, og linser – huske å helle av laken og skylde godt
Skrell og kutt gulroten i biter, og fres sammen med resten
Når gulroten begynner å bli mør tilsetter du buljongen, kokosmelk, limesaft og smaker til med salt, pepper, og koriander
Lar det stå å småputre til det tykner. Hvis du vil kan du kjøre stavmikseren oppi i noen sekunder for å knuse noen av linsene og kikertene
Kutt eple i små biter, og bland i helt til slutt
Hvis du synes det ble for sterk kan du tilsette mer kokosmelk og lime

Server gjerne med ris og brød, eller nyt som den er 🙂

Vil du ha flere oppskrifter og daglig inspirasjon? 
Legg oss gjerne til på Facebook og Snapchat: Saetnanskjokken

Husker dere meg?

Hei dere, Ole her. – Husker dere meg?

Jeg er den andre halvparten i Sætnanskjøkken, ja han dere knapt ser fortiden. Jeg har vært med å lage noe av maten, men den siste tiden har min kone tatt seg av det aller meste. Jeg har savnet å skrive til dere, og nå som jeg starter i jobb med andre arbeidstider håper jeg å ha mer tid til bloggen. I skrivende stund står fruen og fotograferer en fiskegrateng jeg nettopp har laget. Vi har blitt som besteforeldrene, spiser middag før de fleste på vår alder står opp, og spesielt dagen derpå. Neida, men når lukten av en god fiskegrateng først har satt seg i huset, må den jo nytes mens den enda er varm.  Jeg hadde egentlig bare lyst til å si hei, og ønske dere en fin søndag. Oppskriften på gratengen skal dere selvsagt få, men først skal den prøvesmakes.  Jeg har forresten veldig lyst til at dere fantastiske lesere forteller oss hva dere ønsker mer av her på bloggen, så hvis dere har forslag må dere bare rope ut

 

På snarlig gjensyn ChefSaetnan

Klin-kokos-bananas sprøe og seige kjeks uten tilsatt sukker | gluten og laktosefri

Hei dere

 

Lørdagene blir som dere vet, ofte brukt på kjøkkenet. I dag hadde jeg planer om å lage to forskjellige kjeks, men før jeg visste ordet av det hadde jeg blandet alle ingrediensen i samme bolle, og da var det likegreit å gi det er forsøk. De ble skikkelig gode. Sprø i kanten, og seige i midten. Det beste er nok likevel at de er helt uten tilsatt både sukker og annen søtning, eller i siste liten fant jeg ut at jeg ville ha på sjokolade, og selv om den er sukkerfri inneholder den jo søtning. Selve kjeksen er uansett helt sukkerfri, og jeg jeg synes de var gode både med og uten.

Oppskrift på 10 kjeks

  • 1 stor moden banan
  • 2 egg
  • 1dl glutenfri havre
  • 1dl kokosmel + 1dl kokosmasse
  • 1ts bakepulver
  • Evt. litt sukkerfri sjokolade (

Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene bortsett fra sjokoladen i en blender til en glatt masse
Fordel i 10 sirkler på et stekebrett med bakepapir og stek på 185grader i 20-25min
De skal være gyldne i kanten, og fremdeles litt myke i midten
Smelt sjokolade og hell over kjeksen, eller nyt som den er

Enn at det kan være så enkelt å lage kjeks da. Jeg får bare ikke sagt det ofte nok, jeg ELSKER oppskriften som er enkle å lage, og inneholder masse god næring. Er du ikke enig?
Søtt, sunt, og syndig godt er min store svakhet, og jeg koser meg med verdens beste samvittighet helt uavhengig av kalorier så lenge jeg vet at maten jeg spiser inneholder råvarer som gir kroppen min næring. – Hehe, nå kjente jeg at jeg kunne ha skrevet et helt innlegg om det, men jeg skal spare dere for det i denne omgang, for nå rikker det i løpefoten, og mister mølle i kjelleren kaller. Jeg håper dere alle ha en fin, fin lørdag, og du? hvis du tester noe av oppskriftene våre er det innmari hyggelig om du gir oss en tilbakemelding om hva du synes 😀

Innbakt Squash lasagne | gluten fri og mager middag

Er det ikke fantastisk når man kan spise sunt, velsmakende og skikkelig digg?
Vi snakker smelta ost, og herlige smaker som får man til å tro at denne retten umulig kan være så sunn, proteinrik, glutenfri, lavkarbo vennlig uten å være kaloribombe også så næringsrik da! Jeg måtte faktisk forsikre meg om at Ole ikke hadde lurt oppi et lite tonn av ost, eller smør – han er jo tross alt kokk, og dere vet hvor glad de er i smør. Riktignok er han en tynn kokk, og denne retten er altså bare så god at jeg tror vi skal lage den igjen allerede i neste uke.  

Oppskrift til 2 voksne

  • 400gram kyllingkjøttdeig, gjerne uten tilsatt vann og salt
  • 1 stor squash
  • 1 boks hermetiske tomater
  • ½  fin kuttet løk
  • ½ fin kuttet chili
  • 1fedd fin kuttet hvitløk
  • Saften fra ½ sitron
  • Ca. 150g mager cottage cheese
  • Noen skiver gulost
  • Olje til steking
  • Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:  
Stek kjøttdeigen i litt olje, og tilsett fin kuttet hvitløk, chili og løk
Tilsett en boks hermetiske tomater, og smak til med salt og pepper
La blandingen små putre til den tykner, og tilsett sitronsaft
Lag lange skiver av Squashen med en mandolin eller ostehøvel, og legg i bunn av en ildfast form
Legg kjøttsausen i en tynn stripe midt på, og topp med mager cottage cheese – (slik vist på bilde over)
Legg enden på Squashen over på midten slik at endene møtes,  og topp med ost
Stek på 220 i 15-20min

Kan med fordel serveres med salat

For flere oppskrifter og inspirasjon legg oss gjerne til på snapchat: Saetnanskjokken og facebook  

 

Pin It on Pinterest