Jeg synes det er gøy å variere på tilberednings metoder på kjøtt og fisk. Det kan endre råvaren veldig på smak og utseende.

Urtecrust kan man bruke på andre typer kjøtt/fiske produkter også. Det eneste man trenger å gjøre er å bytte ut urtene med andre typer urter, tilsette evt andre smaker igjennom krydder.

Oppskrift på urtecrust:

  • 100g panko/brødkrum
  • 20g revet parmesan
  • 1ts salt
  • 1 håndfull med blad persille
  • 1 håndfull med rosmarin

Fremgangsmåte:
Alt kjøres opp i en blender.

Oppskrift på sennep- og honning glaze:

  • 1ss dijon sennep
  • 1ss akasiehonning

Fremgangsmåte:
Blandes sammen.

Oppskrift på lammecarrè med urtecrust:

  • Lammecarrè
  • Salt og pepper
  • Urtecrust
  • Sennep- og honning glaze
  • Nøytral olje

Fremgangsmåte:
Salt og pepre kjøttet godt.
Stekes i varm panne med fettsiden ned først, og brunes til den er gylden på begge sider.
Ta lamme ut av steke pannen, smør det med sennep- og honning glazen.
Vend lammet i urtecrusten til det har festet seg over alt.
Stekes i ovnen på 190grader i ca. 20-25min eller til kjernetemperatur når 56grader.
La lamme hvile på benken i ca. 5-10min før du transjerer det.

Lammecarrè

 

Lykke til og spør om du lurer på noe ????

Nyt maten.