Kål er en av de grønnsakene vi ofte glemmer, og bruker den mest på høsten. Det er i grunn bare tull, for det er en av de grønnsakene som er i sesong hele året, også holder det seg godt i kjøleskapet. Vi har hatt et hode liggende i kjøleskapet siden før jul, og ved å fjerne noen blader var den like fin. Visste du forresten at Kål er en ypperlig kilde til C-vitamin, og kalium? I tillegg er den høy på kostfiber som er bra for fordøyelsen. Her er det altså ingen grunn til å ikke spise Kål.
I går handlet livesendingen på facebook om kål, og som lovet ligger vi ut oppskriften her også
Oppskriftene passer som tilbehør til to personer
«Coleslaw»
- ¼ av en stor kål
- 1 stor gulrot
- ½ eple
- 1-2ss Kesam
- Noen dråper sitron, salt og pepper
Kutt kålen, og epler i tynne strimler
Skrell, og rasp gulroten
Bland alle ingrediensene sammen, og smak til med salt, pepper og sitron
Smørstekt kål:
- ¼ kål i strimler
- 2ss vann
- 1ts olje
- 1ts smør
- salt, pepper og oregano- eller krydder etter eget ønske
Ha vann, kål, og olje i en stekepanne på middelsvarme, og stek til vannet er fordampet og kålen mør
Tilsett smør, og smak til med krydder
«Svidd» kål:
Høres ikke så godt ut, men kålen får en bitter ettersmak som smaker veldig godt
- ¼ hvitkål
- En klype kajennepepper
- 1ss olje
- ½ dl vann
- Salt, og pepper
Kutt kålen i båter
Ha alt i en stekepanne på høy varme og stek til vannet har fordampet
Når kålen har fått en gylden stekeskorpe snur du den, og steker den på andre siden
Vil du ha daglig mat-inspirasjon og gode tips?
Følg oss gjerne på facebook og snapchat: saetnanskjokken