Velg en side

Er du en av de som er glad i Freia påskeeggene? Mannen i huset synes de er gode på smak, men mektig og kvalmende. Vi har lenge tenkt at det må være mulig å lage en friskere krem, og etter litt prøving fant vi ut at sitron var svaret. At vi fikk til å lage sukkerfrie påskeegg med melkekrem var også et stort pluss, og smaken ble i følge kokken “bedre enn freia sin”

La meg være den første til å innrømme at å støpe sukkerfri sjokolade i disse eggeformene ikke akkurat var lett. Som mange av dere sikkert har erfart oppfører sukkerfri sjokolade seg litt annerledes enn den med sukker, og det virker som den ikke tåler like høy temperatur. Jeg har heller ikke funnet riktig temperatur for å «temperere» den slik som vanlig sjokolade, men øvelse gjør mester, og heldigvis er smaken så godt at man fort glemmer utseendet. Om du ikke har lyst til å begi deg ut på «eggeprosjekt» kan du helt fint bruke andre former, eller du kan lage halve egg, og droppe å støpe de sammen.

Oppskrift på sukkerfrie påskeegg med melkekrem

  • 150g sukkerfri sjokolade (husk å ha igjen litt til bunn hvis du ikke skal lage hele egg)
  • 85g sukkerfri hvit sjokolade
  • 100g kremost naturell
  • 1dl Tine lett piskbar fløte
  • Saften fra 1 sitron

Fremgangsmåte
Smelt sukkerfri sjokolade på lav temperatur, eller rør om hvert 20sek i mikroen
Pensle sjokoladen i ønskede former, og sett kaldt til det stivner.
Ved behov kan du pensle flere lag i formen (jeg måtte ha tre lag, men det avhenger av størrelsen på formen)
Smelt sukkerfri hvit sjokolade
Pisk fløten stiv, og vend inn kremost, og hvit sjokolade
Bland alt godt sammen og tilsett sitronsaft

Hvis du ønsker å lage hele påskeegg, fyller du hver halvdel med melkekrem, og varmer kanten på det ene med en varm(tørr) kniv før du setter de forsiktig sammen, og avkjøler i kjøleskapet
Bruker du andre former, eller vil ha halve egg fyller du sjokoladeskallet med melkekrem, og dekker til med sjokolade og setter kaldt

 

 

Pin It on Pinterest