Velg en side

God lørdag fine folk
For noen dager siden hadde en åpenbaring av det sjeldne slag, og det var hvordan man lager den perfekte havregrøten. Det morsomme er at jeg alltid har visst det. Jeg har bare ikke vært klar over det selv. Oppigjennom årene har jeg sett at folk salter havregrøten sin, og jeg har tenkt at det kun er for smaken. Jeg får i meg nok salt, og derfor har jeg aldri saltet grøten min.  Jeg vil ha havregrøten min myk men med tyggemotstand i grynene, og det har vært helt umulig. Enten har jeg kokt den i hjel, eller så har det vært som å spise rå gryn. Jeg har testet det meste men aldri vært fornøyd. Jeg har til og med prøvd microgrøt, og selv om den ikke har vært perfekt er det den jeg har likt best (til Oles store frustrasjon). Gjennombruddet kom da mamma var på besøk, og vi skulle lage havregrøt. Hun har alltid hatt litt salt i grøten sin, og da jeg prøvde det fikk jeg helt bakoversveis. Ååh- den var så godt, og konsistensen var helt perfekt! Ved nærmere ettertanke gir deg selvsagt mening å ha salt i grøten. Salt trekker til seg vann, og binder grøten og i tillegg er det en smaks forsterke. Det er ikke snakk om mange korn, og en liten klype holder i massevis. Jeg har alltid toppet grøten min med masse godt som kesam, bær, nøtter, nøttesmør osv, men nå har jeg fått dilla på kanel og bittelitt smør. Hvordan liker du grøten din, og bruker du salt i den? jeg kommer i alle fall aldri til å lage grøt uten salt igjen.

Oppskrift på den perfekte havregrøten:
1del havregryn
3deler vann
1liten klype salt

#Hverdagsfit

Pin It on Pinterest