Lammesesongen er endelig i gang, og vi er godt i gang med å fylle opp fryseren. Lam er for mange forbeholdt søndagsmiddagen, og tilbehøret er ofte av det tyngre slaget. I dag hadde vi lyst på noe lett og raskt, og middagen i dag ble stekte lammekoteletter med råkostsalat og sennep-vinaigrette
Oppskrift på stekte lammekoteletter til 2 personer
- 500g lammekoteletter
- 2 gulrøtter
- 100g rødkål
- 1eple
- 1ts honning
- 1ts sennep
- saften fra en halv sitron
- 0.3dl olje + til steking
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Krydre lammekotelettene med salt og pepper på begge sider
Stek kotelettene i en glovarm panne med olje til de er gyldenbrune på begge sider
Når kotelettene er ferdig stek kan du trekke de av varmen, og la de hvile mens du gjør resten
Kutt eller riv rødkål, eple, og gulrot i små biter
Bland sennep, honning, en klype salt, og sitronsaft i en bolle og bland godt med en visp
Spe oljen i sennepsblandingen mens du visper
Vend vinaigretten i salat
Nyt maten