Vi prøver å bli flinkere til å spise fisk, og hver uke tenker vi å teste ny type, men ender ofte med torsk. Fruen er ingen stor fan av rød fisk, og ettersom vi sjeldent er innom ferskvaredisken er det torsk som ofte er tilgjengelig. Torsk er en av mine favorittfisker, så jeg klager ikke. En av de tingene jeg liker best med torsk er at den er fast i kjøttet, og nøytral i smaken som gjør det enkelt å lage alt fra asiatisk til klassiske smaker. For noen dager siden laget jeg stekt torsk med mangosalat, fullkornsris og asiatiskinspirert saus. Kona var syk med dårlig matlyst, men det gikk ned på høykant, og det sier sitt 🙂
Oppskrift til to porsjoner:
(Når det gjelder «krydder» skriver jeg ikke mengde da det varier veldig hvor sterkt folk vil ha maten)
- 400g torskefilet
- fullkornsris til to personer
- 1 mango
- 1 vårløk
- 1/2 rødløk 1
- 1/2 grønn paprika
- chili og ingefær
- 1 lime
- 1 dl soyasaus
- hvitløk
- olje
- Smør
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
kok risen
Skrell og kutt mango, grønn paprika, rødløk, og vårløk i små biter og ha i en liten bolle
Smak til med chili, ingefær, safen fra 1/2lime og salt og pepper. (Legg limen til siden på en tallerken ol. Den skal du bruke når du steker torsken)
Finn frem en liten kjele og tilsett Ca. 1ss olje. Når oljen er varm legger du den andre ½ limen med kjøttsiden ned, samt chili og hvitløk og lar det surre i ca. 5min. Pass på varmen slik at hvitløken ikke blir brent. Tilsett soyasausen, og skru av varmen
Salt og pepre torsken, og stek i en varm panne med olje.
Når fisken har fått en fin stekeskorpe snur du den, og tilsetter litt smør og den halve limen du har lagt til side.
Når smøret er nøttebrunt kan du skru av varmen, og la fisken hvile i stekepannen i 1-2min.
Jeg blanet soyasausen i risen, men du kan fint servere den ved siden av om du vil
Har du lyst på daglig inspirasjon og gode mat-tips?
Følg oss gjerne på facebook og snapchat: saetnanskjokken