Velg en side

Jeg må innrømme en ting. Jeg liker ikke stekt og kokt laks. Hittil har jeg holdt det tett til brystet, og voktet hemmeligheten som om det skulle stått om liv og død. Jeg har unngått samtaleemnet, og jattet med når jeg har fått det servert. Som nordmann føler jeg en plikt til å like laks, altså hallo- vi har jo verdens beste laks, og
“selvsagt” skal alle like det, men jeg kan bare ikke fordra ihjel stekt laks. Jeg synes rå eller lett varmebehandlet smaker kjempegod. Confitert, og gravet eller røkt er også en stor favoritt, men den tradisjonelle kokte eller stekte lakeskiven holder jeg meg langt unna. Det kan nesten virke som at enkelte prøver desperat å drukne fisken, og lar den ligge i det kokende vannet i en liten evighet, eller kremerer den i stekepannen til proteinet og fettstoffene tyter ut og danner et udelikat hvitt belegg. Heldigvis har det med årene blitt aksept for å ikke kremere fisken (iallefall i kokkeverden), og er du som meg, glad i god laks må du teste denne oppskriften.

Tatiaki er opprinnelig fra Japan, og handler om å varmebehandle fisken raskt på høy varme slik at innsiden fremdeles er rå. Jeg serverer det med ponzosaus og friske grønnsaker, og vil du ha den til middag kan du fint servere litt ris ved siden av. Dette er et skikkelig festmåltid man kan unne seg i hverdagen 🙂

#ChefSaetnan

Pin It on Pinterest