Velg en side

Vi nærmer oss desember, og vi teller dager til vi kan drikke julebrus og høre på julemusikk- sistnevnte skal vi faktisk tyvstarte med, og det tror jeg i grunn ingen av oss skjønte da vi bestilte billetter til julestemning på et blunk- haha, det er jo litt morsomt at vi som aldri skal høre på julemusikk før 1.desember har bestilt oss billetter til et juleshow, og det uten å tenke over at vi bryter o’hellige juleregelen. Dette er Oles siste frilørdag i år, og jeg skal tilbringe deler av desember i Oslo, og derfor ble det slik i år. Ingen regel uten unntak, men en liten forsmak for holde, og etter konserten skal vi fortsette å putte fingrene i ørene når vi hører julemusikk, og gå i fakkeltog for å offisiell-julestart 1.desember – Neida

For noen uker siden prøvde jeg å lage sukkerfrie- krystalliserte nøtter, og jeg vet ikke om det er tagatessen som gjør at det ikke går, eller om jeg ikke var nøye nok med å målte temperaturen (les, ikke har bra nok øyemål), men det gikk i alle fall ikke som planlagt- resultatet kan jeg uansett ikke klage på, for ut kom karamelliserte nøtter. Jeg tilsatte litt kajennepepper og salt slik at de ble sweet and spicy, og før jeg visste ordet av det hadde jeg slukt halve skålen uten å legge merke til det. Du vet følelsen når man bare skal ha en, men aldri klarer å slutte å fordi de tilfredsstiller alle smakssansene? Akkurat sånn føltes det. Tørr du smake på de, kommer oppskriften her, og du? – Når det gjelder kryddermengde må man prøve seg frem, bare husk å ikke smake på karamellen før den har fått avkjølt seg litt.

.

Oppskrift:

  • 1dl vann
  • 1/2dl tagatesse
  • 1ts kajennepepper
  • 1ts salt
  • 150g nøtter

 

Fremgangsmåte:
Bland alt bortsett fra nøttene i en stekepanne.
Kok til det blir en gylden karamell.
Tilsett nøttene, og spre nøttene over på ett bakepapir for avkjøling.

#Hverdagsfit

Pin It on Pinterest