Det jeg liker å gjøre når jeg lager en krem eller pure på grønnsaker, er å lage en del ekstra for da har jeg til feks suppe dagen etterpå.

Sprøstekt skinke passer veldig godt sammen med suppen, oppskrift på den finner du her

Oppskrift på sellerirotkrem til 4 personer + til suppe dagen etterpå

  • 3stk sellerirot
  • Ca. 5dl Fløte
  • Ca. 5dl Melk
  • Salt
  • Sitron

Fremgangsmåte:

Skrell selleriroten
Kutt sellerien i grove biter, og ha den i en kasserolle.
Ha lik mengde av melk og fløte i kasserollen til den dekker selleriroten, og kok selleriroten mør.
Når den er ferdig kokt, ta sellerien ut av kasserollen og kjør den til en glatt krem med blenderen eller stavmixeren.
Smak til med salt og sitron.
Om du synes den er for tykk eller ikke får den helt glatt, kan du tilsette mer av fløte/melk blandingen.
Ta av så mye du vil ha til krem.
Kjør det du har igjen sammen med resten av melk/fløte blandingen. Om du synes den er for tykk til suppe, tilsetter du mere veske.

Nyt maten.

Gratis Smaksskole ebok!

Jeg har laget en ebok om smak, krydder og smarte tips!

Den er helt gratis! Få den tilsendt idag, så ses vi på neste matkurs!

Pin It on Pinterest