Béarnaise må være nordmenns favorittsaus, og utvalget av pulverposer, og ferdigsauser på butikken er stort, men hvem skal man velge? INGEN! Det er ingen av ferdigsausene som kan måle seg med en hjemmelaget, og når man først skal unne seg en kaloribombe bør den også smake godt. Mange tror at det er vanskelig å lage det, og fra gammelt av var det også det. De fleste oppskriftene bruker vannbad, og reduksjon av det ene og det andre, men det er ikke nødvendig, og i dag viser vi deg hvordan du lager en fyldig, luftig og smaksrik béarnaise på under 5.min.
oppskrift:
- 3 eggeplommer
- 1ts dijonsennep
- saften fra 1/2 sitron
- 1ts salt
- 2ss eplecider eddik
- 150gram klaret smør
- 1ts finkuttet estragon (fersk eller tørket)
Fremgangsmåte:
Bland eggeplommene, saltet, dijonsennepen, sitronsaft og eplecider edikk i en kjele, og varm på svak varme.
Visp kontinuerlig i blandingen, og pass på at eggeplommene ikke begynner å koagulere til eggerøre
Det skal være varmt nok til at blandingen tykner, og her må du prøve deg frem.
Du trenger ikke å være alt for redd, hvis det blir eggerøre kan du spise den til frokost i morgen, og begynne på nytt
Når eggene begynner å tykne, sper du i smeltet smør, og helt til slutt tilsetter du estragon
Lykke til og spør om du lurer på noe 🙂
#ChefSaetnan