
Mannen i huset savnet pølsegrateng, og det kan vi jo ikke ha noe av. Den tradisjonelle pølsegratengen er ikke av den mest næringsrike, men med små enkle grep kan det bli et skikkelig festmåltid som både er en frys for øyet, og for kroppen.
Oppskrift på pølsegrateng med ovnsbakte grønnsaker
- 5pølser (velg noen med mye kjøtt, og lite salt)
- 150g ertepasta
- 100g cottage cheese
- 50g ost
- salt, og pepper
Ovnsbakte grønnsaker:
Her kan du gjerne tømme kjøleskapet, og bruke de slappe grønnsakene som ellers ikke blir brukt
vi brukte:
- Paprika, og tomat i forskjellige farge
- Squash
- Vårløk
- Sitron
- 1ss olje
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kok ertepasta
Skjær pølsene i små biter
Kjør cottage cheesen til en glatt masse med stavmikseren, og bland i den kokte pastaen og pølsene
Smak til med salt og pepper, og ha blandingen i en ildfastform
Topp med ost, og stek på 200grader i Ca. 30-35min
Skjær grønnsakene i biter, og vend i litt olje
Dryss over salt og pepper og stek møre i ovnen