For en stund siden plukket vi en hel masse plommer, og etter et mislykket syltetøyforsøk har resten blitt liggende i kjøleskapet.
Jeg synes plommer er kjempe godt, men i år må jeg innrømme at jeg foretrekker de fra butikken – Er det i det hele tatt lov å si?
I går kveld, da vi stod og laget middag fikk vi endelig ånden over oss, og slang sammen en plommekake. Verken Ole eller jeg har laget eller spist det før, og selv om det kanskje fremstår sånn på bloggen, spiser vi sjeldent kake. Vi brukte noen minutter på å søke etter inspirasjon, men fant ingen som fristet og bestemt oss for å prøve oss frem. Noen egg, sukrin gold, litt jyttemel, og mandelmel senere hadde vi en luftig masse som faktisk lignet på en ordentlig fin kakerøre, også var det bare å gå løs i krydderskuffen og toppe det hele med plommer. Det gikk over all for venting, og kaken ble uten tvil den beste plommekaken vi har smakt – hehe.
Oppskrift:
4egg
70g sukring gold
70g jyttemel
30g mandelmel
1ts kanel
1ts kardemome
½ ts anis
150gram plommer
Fremgangsmåte:
Pisk eggedosis av egg og sukring gold
Tilsett resten, bortsett fra polommene, og bland forsiktig
Del plommene i to og fjern steinen
Ha røren i en liten springform, og dytt plommene ned i røren
Strø evt. over litt kanel og sukrin gold
Stek på 160grader i 15min
#Hverdagsfit