To uker til eksamen – og feber og forkjølelse har meldt sin ankomst. Typisk at man skal bli forkjølet når man absolutt ikke har tid, but than again- når har man egentlig det? Jeg føler at jeg har skrevet dette før, og det har jeg også for slik var det dessverre også sist jeg hadde eksamen. Det løste seg heldigvis fint, og jeg regner med at noen timer med ekstra hvile gjør susen.

I skrivende stund er jeg godt plantet i sofaen med ingefær-og sitrontee i den ene hånden og kokos-og sesambolle i den andre. Ole laget disse til meg da vi skulle i familiebursdag i går, og de ble så gode at flere av gjestene også ville smake. Bollene er lavkarbo, uten laktose og gluten, og akkurat passe søte.

Oppskrift

Ca 10 stykker

  • 112 g kokosmel
  • 90 g finmalte sesamfrø
  • 1ts bakepulver
  • 1,5ss fiberhusk
  • 2ss sukrin gold
  • 1,5 ts tørrgjær
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 1 ss honning eller agavesirup
  • 6 egg
  • 1 dl nøytral olje
  • 1ss kardemomme
  • 1ts kanel
  • 1/2 ts vaniljepulver

Rør ut gjæren i vannet, sammen med honningen. (Sukkeret i honningen vil bli spist opp av gjæren).
Bland sammen alt det tørre i en bolle.
Tilsett egg, olje og gjærvannet
Bland alt sammen til en luftig fin deig.
La deigen hvile 10 minutter på benken.
Trill deigen til boller.(Fukt hendene med litt vann, så blir ikke deigen så klissete å jobbe med.)
Pensle bollene med egg, så blir de blanke og flotte.
Stek ved 180 grader i 20 – 25 minutter, til bollene er gyldne og fine.

#Hverdagsfit

Gratis Smaksskole ebok!

Jeg har laget en ebok om smak, krydder og smarte tips!

Den er helt gratis! Få den tilsendt idag, så ses vi på neste matkurs!

Pin It on Pinterest