God Lørdag. Jeg titter innom med enda en søtpotet oppskrift, men denne gangen er det en middag. Bakt søtpotet er en av mine store favoritter, og jeg synes det er skikkelig kosemat som absolutt kvalifiserer til en god lørdagskveld. Man kan toppe poteten med det man vil, og i dag har jeg valgt bønner i tacostil. Jeg synes ikke det er nødvendig med kjøtt, og oppskriften er vegetar, men om du insisterer kan du for eksempel blande inn litt bacon.
Oppskrift for to porsjoner:
- 2 søtpoteter
- 1/2 finhakket løk
- 1/2 finhakket chili
- 1fedd finhakket hvitløk
- olje
- 300gram bønner
- 3ss hermitisert tomat
- Saften av en halv lime
- 3ss glutenfri soya
- 1ts spiskummin
- En klype salt
- Koriander
- Rømme
- Evt. kajennepepper
Fremgangsmåte:
Bak søtpoteten på 210grader til den er gjennomstekt. Steketid avhenger av størrelse på poteten, men beregn minst 1 time
Fres løk, hvitløk og chili i litt oljen
Tilsett tomatpuré og bønner
Smak til med soya, spiskummin, lime, spiskummin og en klype salt
Skjær et kryss i poteten, eller del den i to og fyll med bønner
Topp med rømme og dryss over litt koriander
#Hverdagsfit