Velg en side

Stopp opp, og kjenn på livet!  De “små øyeblikkene”  kan ikke planlegges, de dukker bare opp og da må du være åpen for å nyte dem. Jeg skjønner ikke hvorfor vi kaller de små øyeblikk? De er langt i fra små, og for meg er de selve livet. Det er så enkelt å jage etter perfeksjon, og målene sine. Man ser seg blind på alt det fine livet har å by på, og raser i vei med et mål i sikte. Jeg er en forkjemper for å sette seg mål, og nå dem, men selv om du er på vei et sted, betyr det ikke at du må ta på deg skylappene og fokusere utelukkende fremover. Det er rom til å se seg til siden og kjenne på følelser samtidig som skal fremover, men det rommet må du skape selv, og det er opp til deg om du skal leve livet ditt fullt ut nå, eller vente til du er “fornøyd” og har nådd målene dine.

I går var en drømmedag, og jeg måtte tillate meg selv å stoppe opp, og bare være i nuet med familien. Vi fikk besøk av foreldrene mine, og det er ikke akkurat hverdagskost. Som om det ikke var nok, fikk vi også anledningen til å rusle over veien hvor mange av Oles nærmeste befant seg, og plutselig var 4 generasjoner Sætnan samlet. Det var ikke planlagt, og egentlig hadde vi “ikke tid”, men vi laget tid, og det er jeg så glad for. De fleste gjøremål kan vente, men slike øyeblikk venter ikke, og er du ikke tilstede får du aldri oppleve dem igjen.

Gode øyeblikk blir etter min mening enda bedre med god mat, og i går stod lam og bygg- og havrevafler på menyen. Sistnevnte skulle jeg legge ut oppskriften på i går, men tiden fløy i fra meg, og kanskje var vaflene med å gjorde dagen et lite hakk bedre? De var iallefall gode på smak. De er ikke spesielt søte, men jeg synes kardemommen og vaniljepulveret gjør dem så gode at jeg fint kan mumse på dem uten pålegg. Har du lyst til å prøve dem kommer oppskriften nå:

Oppskrift på 6 plater: 

  • 3egg
  • 2dl kefir
  • 1,5dl melk
  • 2dl havremel (glutenfritt)
  • 2dl byggmel
  • 1ts bakepulver
  • 1/2ts kardemomme
  • 1/2 vaniljepulver

Framgansmåte: 
Bland det våte, og sikt i det tørre
La røren stå i 5-10min. Hvis røren blir veldig tykk, kan du spe i litt melk
Stek i et vaffeljern

Visste du forresten at selv om byggryn inneholder gluten, er det mange med gluten-intoleranse som tåler det. Glutenet i bygg og hvete er helt forskjellig, og det ser man bla. når man baker med det. Jeg reagerer ikke på byggg, og har begynt å bruke det litt i baking. Bygg er også en god kilde til b-vitamin, og inneholder mye fiber, spesielt betaglukan som bidrar til å stabilisere blodsukkeret ettersom det demper opptakk av raske karbohydrater fra tarmen. Hvor vidt du tåler bygg eller ikke er vanskelig og si, og det varier fra person til person. Har du lyst til å lese mer om det anbefaler jeg deg å søke det opp 🙂 


#Hverdagsfit

Pin It on Pinterest