Velg en side

I det siste har jeg blitt mer og mer glad i knekkebrød. Tidligere syntes jeg det var tørt, og måtte ha dunge med smør får å få det ned, men nå kan jeg gjerne spise det helt uten smør, og da er det ekstra godt om knekkebrødet smaker mer enn bare mel.

Disse knekkebrødene ble skikkelig gode, og om du er skeptisk til spinat og erter anbefaler jeg deg å gi det en sjanse likevel, for de var virkelige smakfulle, og ikke minst enkle å lage. Spinat og erter proppfulle av næring. Erter inneholder bla. Hele 5,4 gram protein og 5,5gram fiber, mens listen over bra næring i spinat er så lang at jeg knapt vet hvor jeg skal begynne, men for å nevne noe er det rikt på C-vitamin som er nødvendig for å danne bindevev i hud, bein og sener, samt styrker immunforsvaret, og hjelper kroppen å ta opp jern fra mat. Det er også rikt på kalsium og vitamin K. Her er det altså mange gode grunner til å prøve disse knekkebrødene, og den største av dem er nok at di smaker himla godt.

Oppskrift på Ca. 10-12 knekkebrød

  • 100g spinat (jeg brukte frossen)
  • 100g frosne erter
  • 200g glutenfri grov melblanding
  • 50g sesammel + en håndfull sesamfrø
  • 1/2ts salt

 

Fremgangsmåte:
Kjør spinat og erter til en glatt puré i en kjøkkenmaskin
Bland mel, sesamel, salt og pureèn og kna til en deig
Kjevle deigen mellom bakepapir til Ca. 3-5mm
Del i biter med pizzahjul eller kniv, og spre på et bakepapir
Stek på 200g i 25-30 min

Pin It on Pinterest