Velg en side

La oss starte uken med litt søndags-prat. Er det bare jeg som synes det er ekstra hyggelig å diske opp med en god søndagsmiddag? Jeg minnes hvor fine søndagsmiddagene hos besteforeldrene i barndomsårene var. Jeg vet ikke om det var maten som gjorde opplevelsen så bra, eller om det var å samle familien rundt middagsbordet, og at ingen hadde det travelt. I voksen alder har søndagsmiddager fått en spesiell plass i hjertet mitt, og de gangene vi inviterer familien over på mat synes jeg det er kjekt å med noe som lager «seg selv». I går ble det lammestek med ovnsbakte rotgrønnsaker, og en soppsaus. Jeg legger steika i samme form som grønnsakene, og bruker stekeskyen som base på sauen. Jeg er ikke av typen som på død og liv må ha potet til alle middager, og synes rotgrønnsaker holder lenge, men om du vil ha potet anbefaler jeg potetpuré.

Oppskrift for 4 personer

  • Lammestek (vår veide 800gram)
  • Rosmarin (fersk eller tørket)
  • 2fedd finhakket hvitløk
  • 2ss olje
  • Salt og pepper
  • 1 stor sellerirot
  • 4gulrøtter
  • 4neper
  • 1ss sennep
  • 2ss olje
  • 2-3 Laurbærblad
  • Salt og pepper
  • 150gram sopp
  • Olje
  • 3dl fløte
  • Salt og pepper
  • Evt. maizena til å tykne sausen

Fremgangsmåte:
Mariner lammet med rosmarin, finhakket hvitløk, olje, salt og pepper
Kutt rotgrønnsaker, og vend i olje, sennep, salt, pepper.
Ha alt i en ildfastform, og stek på 200grader i Ca. 30min
Når steika har stått i 30min løfter du den over på en tallerken, og lar den hvile i 10-15min
Sil av stekeskyen, og sett grønnsakene tilbake i ovnen. Skru ned temperaturen ved påehov.
Stek sopp i litt olje, tilsett stekekrafta, fløte, salt og pepper
Gi det et raskt oppkok
Vil du ha sausen tykkere kan du jevne med litt maizena

#Chefsaetnan 

Pin It on Pinterest