For en stund fikk vi en hyggelig mail av ei som har egge-allergi i familien, og som ønsket å vite om man kan lage béarnaise uten egg. Hun var lei av pose béarnaisen, men hadde ikke funnet en oppskrift uten egg, og det er ikke så rart for béarnaise er basert på egg. Streng tatt kan man ikke kalle det for béarnaise hvis den ikke inneholder egg, og nå er det sikkert mange kokke-legende som vrir seg i graven, men vi har eksperimentert litt, og er meget fornøyde med resultatet. Etter boken må vi kalle det en smørsaus med estragon eller «Béarnaise», men helt ærlig det er vanskelig å kjenne forskjellen. Det er en liten fargeforskjell, og om du legger god-siden til kan du kjenne at den er bittelitt tynnere, men smaken er tilnærmet lik, og vi sier oss fornøyd.
Del gjerne oppskriften med noen som har en egge-allergiker i familien 🙂
Oppskrift:
- 0,5dl fløte
- saften fra 1/2 sitron
- 1ts salt
- 2ss eplecider edikk
- 100g rom-temperert smør
- 1ts finkuttet estragon
Fremgangsmåte:
Bland fløte, sitronsaft, salt og eplesider edikk i en kjele, og kok opp under omrøring
Skru av varmen, og pisk inn 100g rom-temperert smør og 1ss estragon
Husk at sausen må lages like før servering, og at den er vanskelig å varme opp igjen.
#ChefSaetnan