Nå har juletiden startet hjemme hos oss, og jeg vet ikke om jeg klarer å vente med og sette frem alle nissene.
Julen er full av mange forskjellige tradisjoner blant familier, og vi har en tradisjon på at vi skal kose oss med og sette frem julepynten sammen.
Thora er i Oslo på seminar og skal ta sine siste eksamener, og da må jeg nøye meg med å sitte å se på nissene i kassene sine enda, men du skal ikke se bort ifra at det har begynt og krype noen frem før hun kommer hjem.
Har du noen tradisjoner om når du setter frem julepynten og lar de søte små nissene komme frem fra kottet?

Før Thora dro til Oslo, så lagde hun denne deilige oppskriften på Eple-gløgg, og den vil vi dele med dere.

Oppskrift:

  • 5dl eplejuice (vi brukte Sunniva epler fra Hardanger)
  • 1/2 ts honning
  • 5stk hel pepper korn
  • 1/2ts nellik
  • 1/2ts kardemomme
  • 1ss fersk ingefær
  • 1/2ts anis
  • 1/2ts vaniljepulver
  • 2ts kanel

Fremgangsmåte:
Bland alt sammen i en kasserolle
Gi det ett oppkok, og la det stå minst i 10min. Den blir mer intens jo lenger den står.
Sil gløggen igjennom kaffe filter, og nyt den i disse kalde juledager.

Gratis Smaksskole ebok!

Jeg har laget en ebok om smak, krydder og smarte tips!

Den er helt gratis! Få den tilsendt idag, så ses vi på neste matkurs!

Pin It on Pinterest