Velg en side

Hverdagen: uendelig tidspress, tidlige morgner, unger skal leveres, hektisk jobb, huset skal vaskes, ærender skal gjøres, barn skal følges opp, kjærlighet skal pleies, og oppå det hele kommer maten. Alle er slitne, ungene er sultne, og den minste er grinete. Maset om kjeks, eller sjokolade begynte kanskje allerede da du hentet i barnehagen, og du har mest lyst til å avlyse resten av dagen og bare gå å legge deg, men det kan du ikke for den største skal på fotballtrening, og den minste skal på turn. Hektisk! Klokken går, og du har kun få timer fra du henter i barnehagen til alle skal ut døren igjen, også var det det med middagen, hvordan skal det gå?

Jeg skjønner godt at det virker som en umulig oppgave, og at mange velger de enkle løsningene. Faktisk er jeg en forkjemper for de enkle løsningene, men det trenger ikke å bety pulverposer og halvfabrikat. Suppe er etter vår mening den perfekte hverdagsmiddagen, og i dag skal jeg dele oppskriften på gulrotsuppe meg ingefær-kesam. Selv om den ikke inneholder all verden av protein, er den rik på næring, metter lenge og himmelsk på smak. Det beste av alt er at den nesten lager seg selv. Hele prosessen tar i underkant av 40min, hvorav 10min aktivt arbeid, og 30min venting. Ventetiden kan du bruke til noe helt annet. genialt, ikke sant? Du kan også lage den kvelden før.  Sett formen i ovnen mens du ser tv, eller kanskje du heller vil ta et bad- bare husk å passe på tiden. Uansett om du foretrekker å lage den samme dag, eller dagen før er suppen et lite festmåltid, som passer for både store og små.

Oppskriften passer for to voksne, og to barn

Oppskrift:
700g gulrøtter
10g chili (ca 1 stk)
20g ingefær
6dl appelsinjuice
1dl soyasaus (glutenfri)
2dl fløte (laktosefritt)
4dl melk (laktosefritt)

Ingefær-kesam:
4ss kesam (laktosefri)
15g ingefær

Fremgangsmåte:
Skrell gulrot og ingefær, kutt i små biter og ha i en ildfastform
Tillsett appelsinjuice og soya i formen, og bak på 220grader i ca. 30min
Når gullrøttene er møre har du alt over i en blender og kjører opp med melk og fløte til en glatt suppe
(Her kan du også bruke stavmikser)
Finrasp ingefær, og bland inn i kesamen

Topp suppen med ingefær-kesam. Ønsker du noe sprøtt i suppen, anbefaler vi gresskarkjerner.

#Hverdagsfit

 

Pin It on Pinterest