Her om dagen da jeg var på butikken kom jeg over lekre «svinekoteletter» uten ben, eller rettere sagt ytrefilet av svin med en fin liten fettkappe. Pakken inneholdt to fine kjøttstykker, og prisen var absolutt overkommelig. Jeg har ikke sett de tidligere, men det kommer garantert til å stå ofte på menyen fremover. Vi er glad i svinekjøtt, og spiser det opptil en gang i uken, men varierer tilbehør, og tilberedningsmåte i det uendelige. Mange forbinder svinekjøtt med noe tørt, og hardt, men det trenger det absolutt ikke å være. Steker du det riktig blir det skikkelig saftig og mørt, og om det er litt fett på det, bidrar det til enda saftigere kjøtt. Vårt beste tips er å steke de ferdig i stekepannen, da har man best kontroll, og kan følge med på når de er ferdig. Man må også huske at kjøttet vil stige noen grader under hviling, og at det bør hvile i minst 2-3 min.
Trenger du tips til potet anbefaler vi fløtegratinerte poteter eller franskinspirert potetsalat 🙂
#ChefSaetnan