Velg en side

Sunn, rask og velsmakende middag på 10 minutter, høres ikke det fint ut?
Mandager er favorittdagen min på alle måter bortsett fra matfronten på formiddagen. Vi handler nemlig som regel på ettermiddagen, og det betyr at det kan være ganske sørgelig i kjøleskapet frem til det er handlet. Nå høres det nesten ut som vi sulter i hjel og det gjør vi selvsagt ikke, men det er ganske mye mer inspirerende å lage mat fra et bognende kjøleskap, enn når du må skrape sammen rester. På den andre siden hater vi å kaste mat, og blir skikkelig glad når vi får laget noe godt ut av det som kan virke som ingenting. I går laget vi middag før vi handlet, og jeg må si meg fornøyd med resultatet. Det tok i underkant av ti minutter, og her kommer oppskriften:

Oppskrift til to personer:

  • 300g strimlet svinekjøtt
  • 150g risnudler
  • Grønnsaker av eget ønske.- Vi bruke en pose frosne grønnsaker som inneholdt gulrot, brokkoli, purreløk, sukkererter, og rødløk
  • ½ eple
  • 1dl eplejuice
  • 1ts fersk ingefær
  • 1ts hvitløk
  • 1ts chili
  • Sesamfrø
  • Litt soyasaus
  • Saften fra ½ lime
  • Salt og pepper
  • Olje

Tips: La frosne grønnsakene tine før du steker de, da unngår du unødvendig vann i stekepannen

Fremgangsmåte:
Finkutt hvitløk, chili og ingefær
Stek svinekjøttet i en varm stekepanne med litt olje
Kok risnudlene
Når svinekjøttet har fått en fin stekeskorpe tilsetter du hvitløk, chili, ingefær, og grønnsakene, og steker til alt er varmt.
Tilsett eplejuice, soyasaus, lime, salt og pepper og gi det et oppkok
Kutt eple i små biter, og dryss over sammen med sesamfrø

Pin It on Pinterest