Velg en side

Jeg er ikke akkurat verdensmester i å kjevle deiger runde, og tar gjerne imot et kurs fra en ordentlig husmor. Det er nok mest tålmodighet det skorter på, og heldigvis for meg smaker de minst like godt, og er en hel del mer sjarmerende? Jeg er ikke oppvokst med lefser, og var rundt 10år før jeg smakte det. Den gangen tror jeg det var sukkeret og kanelen som falt mest i smak, men nå liker jeg dem virkelig godt. Søtpotetlefser er vel noe som har kommet i nyere tid, og ettersom jeg er så glad i ingefær og kardemomme fant jeg ut at jeg måtte prøve å tilsette litt i deigen. Det ble kjempegodt, og har blitt et fast innslag. Jeg fyller de med både salt, og søtt eller bruke de som «wraps». Hvis jeg skal smøre de med smør og kanel liker jeg å tilsette litt ekstra kardemomme, men det helt opp til hver enkelt.



Oppskrift på Ca. 10 lefser

  • 200gram kokt søtpotet
  • 140gram jyttemel
  • ½ss fiberhusk
  • ½ts ingefærpulver
  • ½ts kardemomme
  • Litt salt

Fremgangsmåte: 
Bland søtpoteten til en glatt puré
Tilsett resten av ingrediensene og kna godt sammen
La deigen hvile i kjøleskapet i Ca. 15min
Del i 10 like store biter, og kjevl ut – Hvis deigen er klissete kan du tilsette mer jyttemel
Stek på middels varme i en teflonstekepanne, eller på en takke


#Hverdagsfit

Pin It on Pinterest